Nedjustering fra William Demant


Nedjustering fra William Demant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høreapparatselskabet William Demant fik i første halvår en uændret omsætning i danske kroner - men må nedjustere forventningerne.

Høreapparatkoncernen William Demant, der blandt andet dækker over Oticon, nåede i første halvår en omsætning på knap 2,7 milliarder kroner. Målt i danske kroner er det uændret, men i lokal valuta er der tale om en vækst på seks procent. Selskabet er dog ramt af en afmatning på markedet og må nedjustere forventningen til hele året. Det fik kursen på selskabets aktier til at falde kraftigt på børsen.

For 2008 venter man en omsætning på 5,45-5,55 milliarder kroner mod tidligere 5,55-5,70 milliarder kroner. Resultatet af den primære drift sættes ned fra 1,34-1,44 milliarder kroner til nu 1,15-1,25 milliarder.

- Udviklingen i første halvår har ikke været tilfredsstillende, siger Niels Jacobsen, adm. direktør for William Demant Holding.

Periodens salg har ikke levet op til de lagte planer. Det tilskriver selskabet afmatning på det globale marked for høreapparater. Stykvæksten i det globale marked vurderes at have været på mellem 0 og en procent. En vækst på seks procent i engrosforretningens salg af høreapparater gør, at selskabet vurderer at have vundet markedsandele.

Resultatet af den primære drift bliver et overskud på 577 millioner kroner. I forhold til året før er indtjeningen ramt af uheldige valutakurser, lavere salgspriser og manglende vækst i den private del af høreapparatmarkedet.

Nedjustering fra William Demant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce