Nedgang hos stålgigant: Ordretørke hos Bladt rammer underleverandører

Det rammer i første omgang 80 ansatte hos Bladt, som alle er opsagt, når virksomheden har et hul i ordrebogen. Men også en række underleverandører bliver ramt på opgaverne. Foto: Louise Koustrup

Nedgang hos stålgigant: Ordretørke hos Bladt rammer underleverandører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I første omgang rammer ordretørken hos stålgiganten Bladt Industries 80 ansatte på Lindø, som allerede er opsagt, men underleverandørerne på Lindø bliver også ramt, lyder det fra en af de virksomheder, som har arbejdet for Bladt i fire år og direktøren hos Lindø port of Odense.

De 80 smede og svejsere hos Bladt Industries, som er blevet opsagt, var de første til at mærke effekten af en tom ordrebog på fundamenter til havvindmøller, som Aalborgvirksomheden har produceret på Lindø siden 2013.

Som Fyens Stiftstidende kunne fortælle onsdag, har virksomheden med hovedsæde i Aalborg måttet drosle kraftigt ned på aktiviteterne på Lindø op til årsskiftet. Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger vil der ved udgangen af januar blot være 20 ansatte tilbage hos Bladt i industriparken, men Bladt Industries selv ønsker kun at bekræfte, at man har opsagt 80 ansatte. Ikke hvor mange, der er tilbage.

Det er dog ikke kun Bladt og de opsagte metalarbejdere, som bliver berørt, når virksomheden må drosle ned, mens man afventer eventuelle nye opgaver og ordrer.

En af de virksomheder, som har arbejdet for Bladt, siden de kom til Fyn for fire-fem år siden, er Blue Water Shipping, hvor lederen af Lindø-afdelingen, Kim Thygesen håber, at Bladt får en ny ordre i hus på Lindø.

- For selvfølgelig får det betydning for os, når Bladt må skære ned på aktiviteterne herude, men jeg kan ikke sige konkret, om det vil betyde fyringer hos os endnu, for det ved vi ikke noget om, siger han.

- Selvfølgelig får det betydning for os, når Bladt må skære ned på aktiviteterne herude, men jeg kan ikke sige konkret, om det vil betyde fyringer hos os, for det ved vi ikke noget om endnu.
Kim Thygesen, general manager, Blue Water Shipping, Lindø port of Odense.

Mere stille i branchen i år

Blue Water Shipping har stået for både små og store transportopgaver på Lindø for Bladt Industries, mens firmaet har arbejdet på de tre ordrer på såkaldte jackets - fundamenter til havvindmøller - siden 2013. De sidste jackets i en opgave til et vindmølleprojekt i Skotland bliver snart skibbet ud fra havnekajen i Lindø port of Odense.

Herefter bliver der mere stille hos Bladt, men ifølge shippingmanden fra Blue Water ser Bladt Industries ikke ud til at være alene om at mærke en generelt nedgang i vindindustrien i år.

- Vindbranchen ser samlet ud til at blive ramt af et stille år i 2018, siger han.

Selv om Blue Water Shipping endnu ikke kan sige om Bladt-nedgangen vil betyde afskedigelser, så har shippingfirmaet allerede før årsskiftet også selv måtte sige farvel til en række medarbejdere.

- Vi har afskediget fire mand på Lindø, men det er ikke direkte afledt af Bladt, det er hele vores samlede forretning herude, der er årsag til det, siger han.

Påvirker hele kæden

Hos Lindø port of Odense har adm. direktør Carsten Aa indledt jagten på nye lejere - bl.a. til at erstatte tyske Siemens, som trækker sig ud af Lindø i år, og måske også Bladt, hvis der ikke kommer en ny ordre. Det fortalte han om i Fyens Stiftstidende tirsdag, hvor han fortalte, at industriparken mander op - som det hedder - på marketing og salgssiden for at tiltrække nye lejere.

Det handler ikke kun om Bladt, men industriparkens direktør er ligesom Blue Water Shipping dog heller ikke i tvivl om, at stilstand hos en stor lejer på Lindø som Bladt - i en kortere eller længere periode - får stor betydning for underleverandørerne på Lindø - og dermed også flere af Carsten Aas øvrige lejere.

- Det er lige trist hver gang. I første omgang er det de opsagte ansatte hos Bladt, det påvirker mest, men det er også klart, at det på længere sigt påvirker også underleverandørkredsen. Det handler om transportopgaver, maleropgaver og en lang række andre opgaver, så på længere bane vil det påvirke underleverandørerne, hvis der ikke kommer nye opgaver hos Bladt, siger han.

En af de andre underleverandører, som formentlig bliver berørt af Bladt-stilstanden er maler og overfladefirmaet Muehlhan, som siden 2015 har arbejdet for Bladt. I 2016 udtrykte direktør Jens Mørk glæde over, at en ny ordre hos Bladt var medvirkende til, at den internationale virksomhed kunne fastholde 50 stillinger på Lindø. Den omtalte opgave var de 30 jackets, som Bladt altså nu er ved at være færdig med.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra adm. direktør Jens Mørk til, hvad det betyder for overfladevirksomheden og de 50 ansatte, når Bladt nu er løbet tør for opgaver på Lindø.

Nedgang hos stålgigant: Ordretørke hos Bladt rammer underleverandører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce