Nato har øje på Syriens kemiske våben

Nato har øje på Syriens kemiske våben
Foto: POLFOTO/AP

Nato har øje på Syriens kemiske våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syriens lagre af kemiske våben og brugen deraf er noget, der vækker ekstrem bekymring, siger generalsekretæren

Der er en alvorlig bekymring for Syriens lagre af kemiske våben, slår Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, fast under et møde i Bruxelles, hvor han er samlet med Nato-landenes 28 udenrigsministre.

- Situationen i Syrien er forværret, siden vi sidst mødtes i december. Vi er yderst bekymrede for brugen af missiler og den eventuelle brug af kemiske våben i landet.

- Der er ingen, der beder Nato spille en rolle i konflikten, men hvis disse problemer ikke bliver adresseret, kan de påvirke vores egen sikkerhed. Så derfor vil vi blive ved med at være yderst årvågne, siger han.

Det internationale samfund holder nøje øje med, hvad der sker med lagrene af kemiske våben, hvis præsident Bashar al-Assad bliver væltet under konflikten i det borgerkrigshærgede land.

I de seneste dage har der været stor fokus på den store oppositionsgruppe al-Nusra Front, der for få dage siden svor troskab til al-Qaeda og som bejler til at udfylde tomrummet, hvis Assad bliver væltet.

Mens det syriske folk lider, er der samtidig en risiko for, at konflikten breder sig, siger Fogh.

- Denne forværrede krise bliver ved med at være en en trussel mod den regionale stabilitet. Vi er yderst bekymrede for den humanitære situation og for det syriske folks daglige lidelser. Vi er yderst bekymrede for risikoen for, at konflikten breder sig, siger han.

Tidligere på dagen tilkendegav udenrigsminister Villy Søvndal (SF) en tilsvarende bekymring.

- Det er klart, det er også en situation, hvor verdenssamfundet er nødt til at reagere og sikre, at ekstreme grupperinger ikke har kontrol over kemiske våben.

- Jeg er helt sikker på, at der er nogle overvejelser. Jeg tror ikke, at der ligger en konkret plan. Men jeg er helt sikker på, at Nato i sagens natur overvejer denne her situation, siger Søvndal.

Nato har øje på Syriens kemiske våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce