Sidste år ansatte Middelfart Sparekasse 17 nye medarbejdere, men det kommer ikke til at ske i år, siger administrerende direktør Martin Baltser.

Mens antallet af medarbejdere i Middelfart Sparekasse er steget støt de seneste år, kommer det til at gå noget langsommere i 2018. De vurderer sparekassens administrerende direktør Martin Baltser. For myndighedernes krav til pengeinstitutterne vil stige i de kommende år, og derfor bliver 2018 året, hvor der skal mere fokus på sparekassens omkostninger.

- Vi kommer ikke til at ansætte så mange, som vi har gjort i de seneste år. I stedet for at åbne nye afdelinger, skal vi have mere ud af dem, vi allerede har. Og vi har en forventning om, at de eksisterende afdelinger vil fortsætte den gode udvikling, som vi har set hidtil, siger han.

Af de 17 nye medarbejdere er de 16 ansat i filialerne, mens en enkelt er ansat på hovedkontoret i Middelfart.

- Det er en brøk, der ser godt ud. Men vi kan se frem til flere reguleringsmæssige krav og opgaver, hvoraf nogle af dem er meget komplekse, siger Martin Baltser.

Det er dels regler, som skal forhindre hvidvask, dels regler, der skal sikre øget forbrugerbeskyttelse på investeringsområdet. Samtidig kan landets banker og sparekasser se frem til øgede kapitalkrav. Og netop derfor er det nødvendigt for pengeinstitutterne, at de klarer sig godt.

- Ved udgangen af 2017 var sparekassens kapitalprocent på 15,4 mod et solvensbehov på 8,8. Og med en kapitalmæssig overdækning på 6,6 procentpoint er vi godt på vej, siger Martin Baltser.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
Bank-rekord: Bedste år nogensinde for Middelfart Sparekasse

Bank-rekord: Bedste år nogensinde for Middelfart Sparekasse