Naboer til Scan Hide i Vester Skerninge luftede frustrationer over lugtgener, men de slog samtidig fast, at de ikke vil af med virksomheden

Vester Skerninge: Rundt regnet 30 naboer til garveri- og hudeforarbejdsningsvirksomheden Scan Hide var mandag aften mødt frem til dialogmøde om lugtgenerne fra virksomheden.

Lars Kirkegaard, der har været nabo til virksomheden i en lang årrække, udtrykte det således:

- Enten stinker det, eller også lugter det. Det er de to muligheder, der er, men jeg vil også sige til dig, Anders (Autzen, red.): Du har gjort det godt. Og nej, Scan Hide skal ikke lukke. Problemet er bare, at vi betaler prisen. Jeg har hverken set eller hørt om en løsning, og vores huse er usælgelige. Vi er ikke interesserede i, at lortet skal lukke, men vi er heller ikke interesserede i at lugte til lortet, konstaterede han.

Prisen for successen

Scan Hides direktør, Anders Autzen slog fast, at det er meget beklageligt, og at virksomheden gør alt, hvad den kan for at nedbringe lugtgenerne, men han tilføjede, at en stor virksomhed som Scan Hide ikke kan gøre helt lugtfri.

- Vi startede i 1991 med en lille virksomhed, og nu er vi vokset os så store, at vi har 130-140 ansatte. Det, synes jeg, er et sydfynsk erhvervseventyr, men det har også en pris, og det kan for eksempel være lugtgenerne. Vi ville gerne være dem foruden, men vi har ikke en klar løsning på, hvordan vi sikrer, at det ikke bliver for voldsomt, sagde han og fik støtte fra Flemming Madsen, der er formand for Miljø- og teknikudvalget i Svendborg Kommune.

- Vi må jo også slå fast, at Scan Hide overholder de gældende regler. Virksomheden gør, hvad den skal, pointerede han.

Læs mere i Fyns Amts Avis tirsdag

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Ekspert om Scan-Hide forlig: Det bør granskes

Ekspert om Scan-Hide forlig: Det bør granskes

Halv pris: Kommune halverer virksomheds millionregning

Halv pris: Kommune halverer virksomheds millionregning

5
Spildevand: Kommune skal have millioner af Danish Crown

Spildevand: Kommune skal have millioner af Danish Crown