Når navneskilte bliver nødvendige


Når navneskilte bliver nødvendige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ID-KORT: Nærheden forsvinder, når en virksomhed vokser som Vestas. Til gengæld bliver der flere muligheder for at udvikle sig, mener Vestas-medarbejder gennem 19 år, Kim Thomsen
Medarbejderne på Vestas i Ringkøbing har et id-kort siddende ved lommen. Kortet fungerer som nøglekort og som betalingsmiddel i kantinen. Men for Kim Thomsen har kortene også en anden funktion.

- Der er kommet så mange nye kolleger, at det ikke er til at huske, hvad alle folk hedder. Så bliver jeg lige nødt til at lure på kortet, indrømmer den 40-årige fællestillidsmand.

Kim Thomsen blev ansat på Vestas i 1985 som maskinarbejder. Det var ikke hans drømmejob, men en ven fra livgarden havde fået arbejde på natholdet, og så kunne Kim Thomsen lige så godt følge trop. Det er 19 år siden, og meget har ændret sig. Faktisk er der ikke meget, der ikke har ændret sig.

Op- og nedture

- Fra at være en virksomhed, hvor vi var 60 medarbejdere, og man kendte hinandens familier, er vi nu blevet en stor virksomhed sammensat af mange forskellige kulturer. Det er blevet en meget anderledes arbejdsplads, fortæller Kim Thomsen.

I sin tid på Vestas har han både oplevet virksomhedens op- og nedture. Et år efter, han var blevet ansat, fik Vestas et drøjt hug. Hidtil havde særlige skattelove gjort det fordelagtigt at etablere vindmøller i Californien, men lovene faldt væk ved årsskiftet 1985/86. Det rev tæppet væk under Vestas. Den 3. oktober 1986 gik virksomheden i betalingsstandsning, og de godt 700 medarbejdere blev fyret.

- Det var ikke rart. Det påvirkede hele området, fordi der var så mange medarbejdere, der pludselig skulle ud at søge job, fortæller Kim Thomsen.

Han var væk fra virksomheden i et lille halvt år, før han i foråret 1987 fik et telefonopkald og igen blev ansat. Det år havde Vestas 62 medarbejdere. I dag er der godt 9000 ansatte, heraf cirka 6500 i Danmark.

Dagligdagen er blevet en anden.

- Der var meget større tryghed i en lille virksomhed. Tingene kørte, som de gjorde sidste måned, og det var meget lettere at samle folk til arrangementer. I dag arbejder vi 15-20 forskellige steder i landet, og folk arbejder døgnets 24 timer. Det er næsten umuligt at samle folk, så vi har ikke den samme fællesskabsfølelse, fortæller Kim Thomsen, der siden er blevet fællestillidsmand på fuld tid.

Børsnoteringen

En af de forandringer, der har haft stor betydning for livet på Vestas, er børsnoteringen i 1998. Noteringen betyder blandt andet, at Københavns Fondsbørs som de første skal informeres om visse forhold.

- Eftersom medarbejdere arbejder i skiftehold, hører nogle først nyhederne i pressen. Det var for eksempel tilfældet i forbindelse med fyringerne efter sammenlægningen med NEG Micon, og det har vi fået nogle negative reaktioner på. Men sådan er reglerne, og det skal vi naturligvis respektere, fortæller Kim Thomsen.

Der er imidlertid også positive træk ved at være vokset til den nuværende Vestas-størrelse.

Danmarks største

- Med den størrelse, Vestas har nu, er der et kæmpe potentiale for at udvikle sig. Der er hele tiden nye job - både her i landet og internationalt - fordi virksomheden ekspanderer så meget, siger Kim Thomsen.

Seneste skud på stammen er sammenlægningen af Vestas og NEG Micon. Sammenlægningen betyder, at Vestas med en forventet samlet omsætning på omkring 20 mia. kroner i 2004 kan kalde sig Danmarks største maskinindustri.

Samenlægningen medfører flere økonomiske udfordringer - blandt andet skal de varslede synergieffekter høstes, hvilket er en proces, der ofte skuffer. Men også på virksomhedskultur-planet er der store udfordringer i vente for den vestjyske gigant, der med sammenlægningen har fået hovedsæde i Randers.

- I Vestas er der forskellige kulturer alt afhængig af, hvor i koncernen man arbejder. Vi vil forsøge at samle virksomheden til én kultur, men det bliver et stort arbejde, forudser Kim Thomsen, men slår fast, at han tror på, at sammenlægningen er en fordel for Vestas, da den vil være med til at sikre vindmøllebranchen og bibeholde en stor del af industriens arbejdspladser i Danmark. En sidste ting, som Kim Thomsen mener, har ændret sig radikalt, siden han kom til Vestas, er kønsfordelingen blandt medarbejderne.

- Dengang var det rigtig meget en mandearbejdsplads. Der var kun nogle få kvinder, og jargonen var meget hård. Sådan er det ikke længere. Der er kommet flere kvinder i metalfagene, og det er godt. Et miks af mænd og kvinder giver helt klart den bedste arbejdsplads, mener Kim Thomsen.

Når navneskilte bliver nødvendige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce