Muselort ved fynsk hotelbuffet: Gav bøde på 30.000 kroner og et forbud mod at producere mad

Comwell Middelfart fik en sur smiley, en bøde på 30.000 kroner samt et forbud mod at producere mad i midten af marts, fordi der var blevet fundet musekort flere steder - blandt andet på en hylde under et mobilt buffetbord. Foto: Peter Leth-Larsen

Muselort ved fynsk hotelbuffet: Gav bøde på 30.000 kroner og et forbud mod at producere mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Comwell Middelfart fik en bøde på 30.000 kroner og et forbud mod at producere mad, da der blev fundet museekskrementer flere steder på hotellet i marts.

En levende mus var det syn, der mødte en gæst, der skulle til at sætte tænderne i frokostbuffetten på Comwell Middelfart 12. marts i år.

Fødevarestyrelsen blev tilkaldt og fandt blandt andet museekskrementer på en hylde i et mobilt buffetbord, bag et teknikskab, bag en reol på tjenergangen og på gulvet i et hjørnet ved køkkenet og vareelevatoren. Der blev også fundet muselort ved vareindleveringen i kælderen.

Det resulterede i en bøde på 30.000 kroner og et forbud mod at producere mad i hotellets køkken med øjeblikkelig virkning.

Simon Verheij, der er kommunikationsansvarlig i Comwell-kæden, bekræfter hændelsen og forklarer, at det kolde vejr var årsag til, at Fødevarestyrelsen under tilsynet fandt frem til et kuld på syv mus, der tilsyneladende havde muntret sig over en stor del af hotellet.

- Perioden inden 12. marts satte kulden temmelig godt ind, og når man ligger sådan et sted som Middelfart, og det ved alle, der bor på landet, så kommer mus altså ind. Der er temmelig meget virvar i sådan et stort konferencekøkken, og mus er ikke ligefrem sådan nogle, der pibler frem, når man er til stede, siger Simon Verheij.

Fødevarestyrelsen kunne konstatere, at der i køkkenet var fødevarer, der ikke var i emballage, blandt andet brød, pålæg og gryderetter. Comwell valgte efterfølgende at kassere maden. En skadedyrsbekæmper satte otte fælder op på steder, hvor der var fundet ekskrementer.

På baggrund af fundene vurderede Fødevarestyrelsen, at der var risiko for fødevaresikkerheden, og derfor blev der straks udstedt et forbud mod at producere mad i køkkenet. Hotellet blev også vejledt i, hvordan det skulle desinficere mad, lokaler, udstyr og inventar, og det arbejde blev straks sat i gang.

McDonald's leverede frokosten

Forbuddet mod at producere mad fik naturligvis betydning for de 200 gæster, som på daværende tidspunkt skulle have frokost.

- Vi er kede af det over for de gæster, der var der, men de tog det i stiv arm og sendte os en sød og rosende mail bagefter, forklarer Simon Verheij.

Frokosten blev hentet på den anden side af vejen, hvor McDonald's bor, mens maden om aftenen kom fra Comwell Kongebrogården, som også ligger i Middelfart.

Comwell har forståelse for forbuddet og bøden på 30.000 kroner, men ville selvfølgelig gerne have været sagen foruden.

- Det er rigtig træls, især fordi der er en travlt periode på hotellet, men igen: Man kan ikke gardere sig imod, at mus kommer ind. Det ved alle, som har et hus på landet. Vi er rigtigt glade for, at det blev opdaget, og der blevet taget hånd om det lynhurtigt, og vi har et rigtig godt forhold til levnedsmiddelkontrollen, så vi kunne få det lokaliseret, så det ikke stod på i flere dage, siger Simon Verheij.

Ifølge ham gik der mindre end 24 timer, før køkkenet blev åbnet igen, og 14. marts var Fødevarestyrelsen på nyt besøg og kunne erklære, at forholdene var bragt i orden.

Uemballerede madvarer var blevet kasseret, ligesom inventar, udstyr, vægge, gulve og lofter flere steder var blevet rengjort og desinficeret, blandt andet i den sal, hvor der var buffet. Det betød, at Fødevarestyrelsen igen kunne give den gladeste smiley til hotellet.

Ifølge Simon Verheij har Comwell Middelfart ikke tidligere haft problemer med mus, og det har heller aldrig måttet lukke køkkenet. Hotellet har siden 2015 haft den såkaldte 'elite smiley', som den nu har mistet.

Muselort ved fynsk hotelbuffet: Gav bøde på 30.000 kroner og et forbud mod at producere mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce