Multimediesmæk til offentligt ansatte


Multimediesmæk til offentligt ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Offentlige ansatte kan få trukket multimediekskatten ned over hovedet, uanset om de nedlægger hjemmearbejdspladser eller returnerer computere og mobiltelefoner.

For landets 800.000 offentligt ansatte er multimedieskatten dårligt nyt. Modsat ansatte i private virksomheder kan de nemlig ikke slippe for den ekstra skatteregning. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kort tid før, at den nye skat på 3000 kroner om året er blevet en realitet, har Finansministeriet og Kommunernes Landsforening, KL, vedtaget nye regler, som åbner for, at offentlige arbejdsgivere kan tvangsudskrive multimedieskatten.

- Det er personalestyrelsens vurdering, at en ansættelsesmyndighed kan kræve, at en ansat har rådighed over et multimedie, som ansættelsesmyndigheden stiller til rådighed for den ansatte… også selv om den ansatte beskattes af multimediet, fremgår det af en vejledning, som Finansministeriets personalestyrelse netop har udsendt.

Lignende regler er ifølge Jyllands-Posten vedtaget af KL, der er talerør for landets 98 kommuner.

Udsigten til, at offentligt ansatte får trukket en årlig skatteregning på 3000 kroner ned over hovedet, uanset om de nedlægger hjemmearbejdspladser eller returnerer bærbare computere og mobiltelefoner, vækker harme.

- Tvinges f.eks. social- og sundhedsassistenter til at betale multimedieskat, risikerer de at tabe penge på skattereformen. Det er jo en absurd situation, siger Dennis Kristensen, formand for 200.000 FOA-medlemmer, om de nye regler.

Formanden for Akademikernes Centralorganisation, Erik Jylling, er forundret over de nye regler. Især fordi de ikke vil lette presset på statskassen.

- Det vil bare føre til et krav om lønkompensation. Det er den betragtning, vi vil anlægge, siger han.

Multimediesmæk til offentligt ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce