Müller-selskaber er gået konkurs

Rene Müller er direktør og ejer af Prio-Fyn.
Foto: Robert Wengler.

Müller-selskaber er gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prio Fyn og Privat Portefolio-invest erklæret konkurs.

Fagforeningen Lederne indgav for en uge siden på vegne af en medarbejder konkursbegæring mod René Müllers hovedselskab Privat Portefolio Invest A/S, og i går blev dette selskab og datterselskabet Prioriteringsselskabet Fyn A/S så erklæret konkurs.

Advokat Troels Mørch Tuxen er på vegne af Lønmodtagernes Garantifond (LG) udpeget som kurator sammen med advokat Knud Damsgaard.

- Garantifonden er de eneste, der muligvis får dividende og er derfor de eneste stemmeberettigede, forklarer Knud Damsgaard, der også er tilsynsførende på den betalingsstandsning af René Müller personligt, der kører sideløbende med komkursen.

Det blev altså et relativt beskedent lønmodtagerkrav, der startede den omfattende likvidering og konkursbehandling af Rene Müllers mange selskaber.

Aktiverne i de fleste af dem er typisk pantebreve i ejendomme, hvoraf en del i øvrigt er involveret i konkursbehandlinger i helt andre sammenhænge.

Få kreditorer, store krav

Advokat Troels Mørch Tuxen fra Bech-Bruun Dragsted i København er i øjeblikket ved at danne sig et overblik over de mange selskaber.

- Men det er endnu for tidligt at sige noget faktuelt om, hvordan det endelige regnskab kommer til at se ud, siger han.

Troels Mørch Tuxen kan dog fastslå, at der er tale om relativt få kreditorer, der til gengæld har relativt store krav.

I det seneste regnskab for 2007 var balancen i Privat Portefolio Invest A/S på godt og vel en millard kroner. Heraf udgjorde pantebrevene alene de 770 mio. kroner.

Revisor tog dog i regnskabet forbehold for en række ting, og blandt andet blev værdiansættelsen af pantebrevene generelt vurderet som alt for optimistisk.

Hus sat til salg

Sideløbende med likvidationen af de mange selskaber, kører René Müllers personlige betalingsstandsning videre. På et kreditormøde i starten af september kom betalingsstandsningen også til at omfatte tre Rene Müller-ejede selskaber, der rummer værdier i form af fast ejendom. Det er selskaberne Fruens Bøge Invest 4, Fruens Bøge Invest 5 og Mapm Holding.

Kreditorernes krav lyder foreløbig på 776 mio. kroner.

Knud Damsgaard fik forlænget betalingsstandsningen frem til november og har indledt et salgsarbejde, der skal sikre, at en række af Müllers ejendomme i København og Odense bliver solgt bedst muligt.

René Müllers private bolig på Kastanievej i Hunderupvej-kvarteret er også sat til salg. Huset er ejet af Müller-selskabet OL Finans 4 Aps, og prisen på 15,995 millioner kroner gør det til det dyreste hus til salg i Odense.

Müller-selskaber er gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce