Motion med og uden skattefars hjælp


Motion med og uden skattefars hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKAT: Nogle kan få skattevæsenets bistand til at komme i bedre form
Sundhedsstyrelsen er i færd med at rulle en kampagne om en halv times daglig motion ud over hele landet. Motion har nemlig en gavnlig effekt på en forbløffende række sygdomme: Hjerte-kar-lidelser, diabetes 2, forhøjet blodtryk, depressioner, nogle cancertyper samt mange andre.

Kostbare hospitalsindlæggelser og medicinske behandlinger kan forebygges med motion.

Men denne gavnlig effekt for det offentliges budgetter er ikke helt gået op for skattevæsenet og skatteministeren: Motion er kun et skattefrit frynsegode for nogle danskere.

- Vi har ingen regional forskelsbehandling af danskere, men det kan måske være svært at få motion på recept, siger en kilde i ToldSkat, som foretrækker at være anonym.

Så vi har en skattemæssig forskelsbehandling.

Anbefaler en prøvesag

Motion på recept fås nemlig kun nogle steder. Nord- jyllands Amt, Vejle Amt, Ribe Amt, Frederiksborg Amt og Københavns Kommune har motion på recept i forskellige varianter, mens for eksempel den halve million borgere i Århus Amt ikke har det.

- Hvis ikke det er motion på recept, så skal det handle om direkte arbejdsrelaterede sygdomme for at være et skattefrit frynsegode, siger ToldSkat-medarbejderen.

Men er man så heldig at bo i for eksempel Nordjyllands Amt og får lægens ord for, at det vil være en rigtigt god idé at komme i gang nede i det lokale fitnesscenter for at undgå diabetes 2, gammelmandssukkersyge, som ikke er en arbejdsrelateret lidelse, så er det skattefri fryns.

- Lovgivningen er ikke klar på dette punkt. Hvis man bor i et område, hvor man ikke kan få motion på recept, så vil jeg anbefale, at man alligevel prøver at få sin læges ord på papir med en begrundelse for, hvorfor motion er anbefalelsesværdig og så prøver at tage en skattesag på det, siger skatterådgiver Karin Hald fra revisionsfirmaet Mortensen & Beierholm.

Hvis man vil dyrke motionen i et fitnesscenter, koster det typisk 200-500 kroner om måneden. På hjemmesiden www.motion-online.dk kan man søge efter alle centre i lokalområdet og se prisniveauet.

Motion med og uden skattefars hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce