Møgspreder til et 11-tal


Møgspreder til et 11-tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGROMEK: Europa-nyhed af to Odense-studerende på Agromek Messe

To studerende fra Odense Teknikum har løst et problem, der har irriteret landmænd i mange år.

Når de skal fordele mængden af husdyrgødning med møgsprederen ved vej og markskel, bliver laget alt for tyndt og ujævnt fordelt. Resultatet: beskidte veje, mindre afgrøde og spild af god gødning.

Nu har de to teknikum-studerende Ove Pedersen og Richard Nielsen løst problemet. Efter grundig research og adskillige computerberegninger ændrede de spredningskonstruktionen, så spredebordet kan vippes hydraulisk efter behov. Det betyder, at spredningen kan ske skråt nedad og målrettes meget mere præcist. Det giver et mere jævnt lag gødning.

Prototypen er nu på vej til patentgodkendelse og produktion hos RKM Spredeteknik Aps. i Egtved, som de to Odense-studerende har samarbejdet med.

Ifølge deres vejleder lektor Jørgen Volder er løsningen bedømt til et 11-tal for de to nybagte maskiningeniører, der får deres afgangsbevis på lørdag.

- De har simpelthen løst et Columbusæg. Man får et ideelt spredningsbillede, siger Jørgen Volder.

Opfindelsen udstilles i disse dage på Agromek Messen i Herning, hvor den er blandt de helt store trækplastre. Den er placeret i flotteste kategori som en Europa-nyhed.

Jørgen Volder er da heller ikke i tvivl om, at anordningen, der koster cirka 10.000-20.000 kroner, kan løse mange problemer for landmænd både i Europa og USA.

De to opfindsomme ingeniører er allerede sikret fast arbejde hos Danfoss Hydraulik og hos landbrugsfabrikken Tim.

Møgspreder til et 11-tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce