Møbelfabrikken Axelsen har fået nyt liv ved bordenden


Møbelfabrikken Axelsen har fået nyt liv ved bordenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VENDING: Ny ejerkreds med kapital og designnyheder sikrer 37 arbejdspladser i Køng
Møbelfabrikken Axelsen i Køng, der grundlagt i 1925 er en af Fyns ældste, har fået nyt liv efter et økonomisk krak.

Med frisk kapital og en understregning af, at virksomheden skal basere sig på håndarbejde og design af høj kvalitet kombineret med en fleksibilitet, der muliggør, at kunderne kan få indarbejdet deres egne ønsker i møblerne, har en fornyet ejerkreds sikret 37 arbejdspladser.

- Vi har besluttet, at der under ingen omstændigheder igen skal produceres til lager. Produktionen vil ske i takt med ordreindgangen. Heldigvis begunstiges vi både af en stigende interesse fra hjemmemarked og eksportmarked, og ordrebogen vokser, siger bestyrelsesformanden for det nye Axelsen, direktør John Klindt Jørgensen, Odense.

Fire ejere

Efter at have forestået en rekonstruktion af fabrikken er John Klindt indtrådt med en 40 procents andel i det nye selskab.

De hidtidige ejere, administrerende og teknisk direktør Jens Rasmussen og salgsdirektør Claus Nielsen ejer nu hver 20 procent af aktierne. De sidste 20 procent ejes af en ekstern investor, tømrer- og snedkermester Claus Holmer, København.

Tillidsmand Kjeld Madsen er yderst tilfreds med udviklingen:

- Efter en længere periode med usikkerhed er der nu skabt ro om virksomheden. En lille håndfuld medarbejdere er afskediget, men beskæftigelsen er i hovedsagen reddet, og kollegerne er i dag mere trygge, end de har været længe, siger han.

Møbelfabrikken ramtes af krise, da den kom ud af 2002 med et drønende underskud på 10 millioner kroner og en egenkapital på minus fire millioner kroner. Problemerne skyldtes, at Axelsens havde tilkøbt ny produktionskapacitet i forventning om, at en samarbejdsaftale med en af landets største møbelvirksomheder, Fritz Hansen, ville sikre fremtiden.

Det gik dog galt, da det viste sig, at de to selskabers ledelser viste sig at have en forskellig opfattelse af det projekt, samarbejdet byggede på, og det resulterede i et brud, der efterlod Axelsen med et stort varelager, som det viste sig meget svært at komme af med til en fornuftig pris.

I sommeren sidste år blev John Klindt hentet ind i Axelsen for at gennemføre en redningsplan, hvorunder der aftaltes en afdragsordning med alle leverandører. Og efterfølgende blev alle aktiviteter - produktion, lager, logistik, og salg - gået efter i sømmene.

Redningen

Den største kreditor, Amtssparekassen - nu Fionia Bank - omlagde desuden en del af sit tilgodehavende til ansvarlig lånekapital.

Problemerne med at realisere varelageret var dog så store, at Axelsens i december måtte gå i betalingsstandsning. Efterfølgende er møbelfabrikken taget under konkursbehandling, men med Fionia Banks godkendelse og de øvrige kreditorers accept er hele fabrikken - bygninger, maskiner og knowhow - solgt over i det nye Axelsen A/S, der har stået for driften siden april.

- Efter budgettet vil vi for de resterende ni måneder af 2004 realisere en omsætning i niveau 25 millioner kroner, og der vil med sikkerhed være plus på bundlinjen. I fremtiden vil der være særlig opmærksomhed omkring indtjening og konsolidering, siger John Klint.

Stuemøbler

Fabrikken vil fortsat fokusere på sin originale produktion af designede spiseborde og tilhørende stole og skabe, fortrinsvis i eg, nød og kirsebærtræ, men også i andre træsorter efter kundens ønske. En mindre del af kapaciteten anvendes på underleverancer til møbelvirksomheden Montana i Haarby og til Royal Copenhagen.

- Vores eksistensberettigelse er, at vi laver møbler af høj kvalitet og kan tilbyde en fleksibilitet, så individuelle ønsker kan bygges ind i møblerne, pointerer salgsdirektør Claus Nielsen.

Møbelfabrikken Axelsen har fået nyt liv ved bordenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce