Modekonge bygger videre på ejendomsimperium


Modekonge bygger videre på ejendomsimperium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REGNSKAB: Heine Delbing og familie ejer nu cirka 1500 udlejningsboliger
For få år siden var navnet Delbing kendt for tøjkæderne Cha-Cha, Cocktail og CCDK, der solgte modetøj til fornuftige priser.

Nu er titlen som modekonge byttet ud med boligudlejer. Den fynske byggematador har i dag erhvervs- og udlejningsboliger spredt ud over det meste af Fyn.

I Jylland står familien bag rækkehuse og udlejningsbyggeri i Viby, Silkeborg og Hjørring, og for nylig har koncernen opkøbt Nilfisk Advances hovedkvarter i Brøndby til 100 millioner og et erhvervskompleks i Sønderborg med Mærsk Data som største lejer.

Personligt ejet

Delbing-koncernen, der omfatter børnene Nicolas og Camilla og den tidligere hustru Eva Delbing, er dog ikke fuldt overskuelig for offentligheden, da en del af ejendommene ejes personligt.

I selskabsform ejer Nicolas og Camilla Delbing ifølge det seneste regnskabsår ejendomme for 223 millioner kroner i Unsbjerg Ejendomme, hvor Heine Delbing er direktør.

Selskabet, der har en egenkapital på 53 millioner kroner, gav sidste år et overskud på 22 millioner kroner.

Dertil kommer Cocktail Ejendomme A/S med 110 millioner i aktiver og en egenkapital på 7,1 millioner kroner. Selskabet, der sidste år havde et underskud på 285.000 kroner, er ejet af Heine Delbing Holding og ejer selv Cha Cha Ejendomme, der dog er uden aktiver.

Cocktail Ejendomme A/S er ligesom Cha Cha et af Delbings tidligere modeselskaber, som nu bruges til opbygning af udlejningskoncernen.

- Det er nyt i den sammenhæng, og der er derfor endnu ikke indtjening i selskabet. Selskabet ejer i dag ejendomme for 500 millioner kroner og kommer ud med et pænt overskud i år, siger Heine Delbing.

Nye boliger

Selskabet har netop afsluttet opførelsen af 74 boliger på Koglevænget i Svendborg og er nu i gang med 100 boliger i Nørrebjergs Rundél i Odense.

Heine Delbing havde cirka 35 millioner kroner på bankbogen, da han for alvor startede på ejendomsmarkedet for otte år siden. Den nye levevej var dog ikke helt fremmed for ham.

- Min far, der boede i Spanien, havde et ejendomsselskab med 100 lejemål, som jeg passede i hans fravær. Det vil sige, at jeg stod for lejekontrakter, køb og salg, indretning og udlejning, fortæller Heine Delbing.

I dag er sønnen Nicolas fuldtidsbeskæftiget med udlejningsvirksomhed, mens datteren Camilla, der er uddannet som journalist, er ansat som trainee hos Nybolig Erhverv i København.

Delbing-koncernen har i øjeblikket boligbyggeri i gang for over 500 millioner kroner, og Heine Delbing oplyser, at familien ejer 100 ejendoms-komplekser med cirka 1500 lejemål.

Timing

Ifølge Heine Delbing er den største kunst ved at opbygge et ejendomsimperium den rette timing.

- Det tager lang tid, fra man starter byggeriet, til man får de første lejeindtægter ind. Det skal man kunne klare økonomisk. Derfor har jeg også købt en del færdige udlejningsejendomme for at have en fast lejeindtægt, siger Heine Delbing.

Han skal ikke længere bruge de store kræfter på at finde egnede projekter.

- Når man er i markedet, behøver man stort set bare at åbne posten. Jeg får virkelig mange henvendelser fra ejendomsmæglere, siger Heine Delbing.

Geninvesteret

I forbindelse med afviklingen af modevirksomheden solgte han sidste år ejendomme for 260 millioner kroner for at være sikker på at have midler nok til at svare enhver sit

- Det viste sig dog, at det ikke var nødvendigt. Så i stedet har jeg geninvesteret pengene, siger Heine Delbing, der netop er fyldt 50 år.

Ifølge den tidligere modemand er det den samme fascination, der driver ham som tidligere.

- Jeg kan lide at bygge gode boliger til almindelige mennesker, lige som jeg lavede tøj til fornuftige priser. Jeg vil hellere skabe end bruge min tid på golfbanen, siger Heine Delbing.

I november sidste år blev koncernen udvidet med købet af ApS. KBUS nr. 3300, der ejes af Heine, Nicolas og Eva Delbing, og indeholder 39 boliger.

Samtlige ejendomme administreres af HD Ejendomme fra det nye hovedsæde på Unsbjergvej, der tidligere blev brugt af Delbings tøjkæde.

Det gælder også de 20 boliger, som Heine Delbings kæreste, Janne Schmidt Eriksen, personligt står bag på Julagervænget i Odense.

Hun har ligeledes gang i opførelsen af 37 boliger i Tommerup samt 19 nye boliger i Kerteminde, der dog endnu afventer den endelige byggetilladelse.

Modekonge bygger videre på ejendomsimperium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce