Modefirmaer vil have forbud mod slidte jeans

Det slidte look ser måske nok smart ud, men det koster helbreddet for de arbejdere, der skal snadblæse jeansen. Derfor vil tøjproducenter have metoden forbudt.

Modefirmaer vil have forbud mod slidte jeans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal ikke være tilladt at sandblæse jeans. Modefirmaer vil nu have forbudt sandblæsningen.

Det er farligt at give jeans det slidte look, der er moderne. Looket fås ved at sandblæse det stof, som bukserne skal syes af - men det er farligt for dem, der udfører proceduren.

Derfor har H&M, Levi's og danske Bestseller har sammen med Det internationale forbund for arbejdere i tekstil- og lædervareindustrien, ITGLWF, udsendt en fælles appel om et globalt forbud mod sandblæsning af jeans.

Stoffet bliver slidt ved at blæse sand under højt tryk på det. Men det kan være et utroligt farligt job, hvis det ikke sker under sikre forhold.

Arbejdere i lande som Tyrkiet, Kina og Bangladesh lider på grund af jobbet af den uhelbredelige lungesygdom silikose.

Alene i Tyrkiet anslås det, at mellem 8000 og 10.000 arbejdere har arbejdet med sandblæsning i de sidste 10 år. Og mindst 4000 forventes at blive ramt af silikose. Tyrkiet forbød sandblæsning af jeans i 2009.

- I forlængelse af, at sandblæsning blev forbudt i Tyrkiet, vurderede vi situationen i den øvrige del af vores leverandørkæde og valgte at forbyde sandblæsning i september 2010. Vi har haft en tæt opfølgning siden, siger Tina Larsen, Bestseller.

Clean Clothes Campaign arbejder med at forbedre tekstilarbejdernes forhold. Og koordinater i den danske afdeling Klaus Melvin Jensen mener, at appellen sender et stærkt signal om, at al sandblæsning bør stoppes hurtigst muligt.

- Det er fremragende at virksomheder som Bestseller ikke nøjes med at tage ansvar for deres egen virksomhed, men også arbejder for at få resten af branchen med, siger han i en kommentar.

Modefirmaer vil have forbud mod slidte jeans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce