Modefirma blev klædt af

Day Birger et Mikkelsen har vakt opsigt med sin helt egen og meget salgbare stil som her fra forårs- og sommer-kollektionen 2008. Tøjfirmaet har nu egne butikker eller butiksområder 29 steder i Nordeuropa. - Salget i vores egne butikker ligger på 188 procent af sidste års salg, så jeg er sikker på, at det er en god investering at åbne selv, siger Keld MIkkelsen, der er stifter og - indtil videre - direktør.
Foto: Day Birger et Mikkelsen

Modefirma blev klædt af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Day Birger et Mikkelsen for første gang fik underskud, var det ikke til at overse

Siden han blev selvstændig i 1997, har Keld Mikkelsen hvert år kunnet sælge sit modetøj med fortjeneste og anerkendelse.

Men i 2007 gik det galt for Day Birger et Mikkelsen, der har hovedsæde på Hollufgaard syd for Odense.

Og da det først gik galt, var det ikke til at overse. Et minus på 13 millioner kroner står der på bundlinjen i 2007-regnskabet, der netop er blevet offentliggjort.

Det er bare to år siden, at der på samme linje stod et overskud på 20 millioner kroner.
Keld Mikkelsen foran firmaets hovedsæde Hollufgaard.
Keld Mikkelsen foran firmaets hovedsæde Hollufgaard.
Foto: peter leth-larsen

"Det går faktisk godt"

- Jeg vil ikke forsøge at bilde dig ind, at jeg er glad for det, lyder de indledende bemærkninger fra Keld Mikkelsen.

- Men tallet skal absolut ikke tages som udtryk for, at firmaet lider. Det går faktisk rigtig godt, siger den 50-årige tøjdirektør.

Han forklarer, at størstedelen af underskuddet stammer fra en kraftig satsning på åbningen af en række butikker i eget navn.

- Det er dyrt i begyndelsen, og af forskellige enkeltstående årsager er det også blevet dyrere end ventet. Men der er tale om en investering, som vil kaste penge af sig i fremtiden, siger Keld Mikkelsen.

Solgte for 80 mio. kr.

Han solgte i december 2006 halvdelen af sin virksomhed til det islandske investeringsselskab Baugur. Prisen ville han ikke oplyse, men af regnskabet for hans personlige selskab, Add Mikkelsen Holding, fremgår, at den tilsyneladende har været på lidt under 80 millioner kroner.

Det islandske opkøb satte gang i en ekspansion, der hidtil har været rettet mod det engelske butiksmarked.

Islændingene ejede allerede flere engelske butikskæder. Dem er Add Mikkelsen - som det fynske aktieselskab formelt hedder - gået i samarbejde med.

I 2007 blev der åbnet Day-butikker i seks afdelinger af stormagasinet House of Fraser, og i 2008 følger seks andre åbninger i samme kæde af stormagasiner.

Også i Island og Tyskland er der eller bliver der åbnet Day-butikker.

Lidt over nul i år

Åbningerne betyder, at heller ikke 2008 bliver noget stort år rent økonomisk - formentlig kommer resultatet kun lidt over nul.

Ud over de mange omkostninger til indkøring af nye butikker er regnskabet også belastet af afmatning i salget til andre kunder. Mens de traditionelle hovedmarkeder i Skandinavien har gået godt, er der tilbagegang i Storbritannien og især i Tyskland, hvor firmaet har skiftet både organisation og kunder ud.

- Selv om tallene kunne tyde på det, så har der ikke været noget grundlæggende i vejen med vores kollektion - vores produkt. Problemerne i en gros-delen har enkeltstående, afgrænsede årsager, siger Keld Mikkelsen, som har sat en række forandringer i gang for at vende denne udvikling.

Stifteren er tidligere trådt et skridt tilbage og har ansat en administrerende direktør. Nu vil han prøve at gøre det igen.

Han vil endnu ikke afsløre navnet på sin afløser, men fortæller, at det bliver en svensk forretningskvinde med erfaring fra modebranchens høje ende.

- Og jeg er ikke blevet fyret på grund af underskuddet. Det er helt frivilligt - også denne gang, siger Keld Mikkelsen, der vil have mere tid til selve tøjet.

Modefirma blev klædt af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce