Retten i Odense har haft to sager om snyd med betalinger med Mobilepay-tjenesten.

Flere personer er dømt for databedrageri ved Retten i Odense. De dømte havde ved hjælp af betalingstjenesten Mobilepay stjålet penge.

I to sager havde i alt fem personer overført penge fra en fremmeds bankkonto til en af de tiltaltes konto.

I den ene sag lykkedes det at overføre 3.000 kroner, mens de dømte i den anden sag havde fået fingre i 4.500 kroner.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Sagerne viser, at man må regne med at blive dømt, når man af andre bliver bedt om at medvirke til mærkelige pengetransaktioner, siger anklagerfuldmægtig Karina Juhlin, Fyns Politi, som har ført sagerne i retten.

- Det er jo ikke normalt, at man bliver bedt om at stille sin konto til rådighed for andre på denne måde eller bliver bedt om at hæve penge for andre, siger hun.

En naiv frifundet

I alt fem personer var tiltalt i de to forskellige sager, men den ene af de tiltalte blev frifundet af retten.

Den frikendte havde stillet sin bankkonto til rådighed for den bedrageriske overførsel. Retten godtog hans forklaring om, at han ikke vidste, at pengene kom fra en fremmed persons konto.

- Han slap kun, fordi retten troede på, at han blot havde været naiv, da han stolede på vennens oplysninger om, at dennes kontokort var spærret, siger Karina Juhlin.

Sådan snød de

I den første sag havde de to dømte ifølge politiets pressemeddelelse fået fat i en fremmed persons kontokortoplysninger. Med dem i hånden kunne de ved hjælp af Mobilepay flytte penge fra hans konto.

Kort efter at pengene var flyttet, hævede de dømte beløbet i en pengeautomat.

Den ene af de dømte havde lavet tre af den slags tricks, og det kostede ham en dom på fængsel i 40 dage. Hans medskyldige skal i fængsel i 20 dage.

I den anden sag var to tiltalt for nogenlunde samme fremgangsmåde. De havde dog overført pengene til deres egen konto og forsøgte at få pengene udbetalt i en bank, hvor personalet dog fattede mistanke og kontaktede politiet.

"Hold din konto for dig selv"

Advokaturchef Lars Ole Pedersen fra Fyns Politi er godt tilfreds med, at fire ud af de fem tiltalte er blevet dømt.

- Man skal være yderst skeptisk, hvis man på denne måde bliver bedt om at modtage beløb på andres vegne. Det gælder, uanset om det er venner, bekendte eller fremmede. Hvis man vil undgå at blive rodet ind i en straffesag, skal man holde sig fra at stille sin konto til rådighed for andre. Ellers risikerer man en plettet straffeattest", siger advokaturchefen i pressemeddelelsen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
2
Danske Bank: Vi er trygge ved Mobilepay

Danske Bank: Vi er trygge ved Mobilepay

10
Mobilepay: Tine blev snydt af sin egen søn

Mobilepay: Tine blev snydt af sin egen søn

Danske Bank: Mobilepay er sikker nok

Danske Bank: Mobilepay er sikker nok