Mistanke om insiderhandel i kollaps-bank


Mistanke om insiderhandel i kollaps-bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er en grim mistanke om mulig insiderhandel i Ebh Bank, som Nationalbanken og en række pengeinstitutter nu er nødt til at støtte med likviditet.

Aktierne i Ebh Bank faldt fredag med markante 20 pct. i et marked, som ellers var præget af de største stigninger på en enkelt dag i nyere tid. Natten mellem søndag og mandag annoncerede den Fjerritslev-baserede bank, at Nationalbanken og et antal pengeinstitutter spænder et sikkerhedsnet ud under banken.

Med den opsigtsvækkende handel fredag tog en række aktionærer i Ebh Bank åbenbart forskud på de massive problemer i banken, der betyder at bankdirektør Finn Strier Poulsen er blevet fyret. Ebh Bank ser sig samtidig nødsaget til at afskrive yderligere på udlån og venter nu et rundt nul på bundlinien. Tidligere på måneden - 11. september - nedjusterede banken til et resultat mellem 110 og 130 mio.

- Bestyrelsen i Ebh bank har været nødsaget til at reagere konsekvent på denne udvikling og har derfor taget afsked med administrerende direktør Finn Strier Poulsen. Bestyrelsen har herefter ansat Jens Nielsen som ny administrerende direktør med omgående tiltrædelse, skriver banken.

Yderligere bliver der spændt et sikkerhedsnet ud under banken af et et antal pengeinstitutter og Nationalbanken, der sikrer den fornødne likviditet, der gør banken i stand til at fortsætte den nuværende drift.

Det er desuden aftalt, at der skal begyndes frasalg af datterselskaber, således at Ebh Bank kan blive parat til en fusion eller et salg.

Den seneste uge er der blevet barberet 43 pct. af markedsværdien af Ebh Bank.

Mistanke om insiderhandel i kollaps-bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce