Ib Andresen Industri i Langeskov tror dog på tocifret overskud i indeværende regnskabsår.

Ib Andresen Industri i Langeskov har fået et gevaldigt blå øje, men man er ikke slået i gulvet.

Sådan lyder meldingen fra landets største underleverandør inden for stål efter et underskud på 98 millioner kroner før skat i det seneste regnskabsår.

At underskuddet ville blive stort var ventet i lyset af, at koncernen i juli måned i år måtte begære datterselskabet Andresen Towers med adresse i Nyborg konkurs.

Det skete i lyset af, at samarbejdspartneren løb ind i ordremangel på landbaserede høje tårne.

Ib Andresen Industri har samtidig benyttet lejligheden til at koncentrere kræfterne om kerneforretningen i Skandinavien og nærmarkederne.

Der er således ved at blive ansat nye landechefer i Sverige og England. Begge markeder har positive vækstrater.

Koncernens virksomhed i Thailand, der i høj grad var bundet op på tårnproduktionen i Towers, er solgt fra til selskabets ledelse i Thailand.

Tilsvarende er et datterselskab i Györ i Ungarn, der stod for klipning af stål, tæt på at blive solgt, oplyser administrerende direktør i Ib Andresen-koncernen, Bjørn Thorsen.

Salget af selskabet vil pynte på betydeligt på koncernens likviditet.

- Vi er i en fase, hvor en konsolidering af selskabet er ønskelig. Det skal ikke nødvendigvis ses som noget negativt, men som et led i en positiv udvikling af koncernen. På kort sigt koster det på resultatet, men på lang sigt, er det mest rigtigt at fokusere på kerneforretningen og skabe vækst i nærmarkederne, siger Bjørn Thorsen.

En konsekvens af resultatet er, at egenkapitalen reduceres fra 279 til 194 millioner kroner.

Før fortrædelighederne med vindmølle-tårnene havde Ib Andresen-koncernen i det foregående regnskabsår et overskud på 28 millioner kroner, og trækker man konkursomkostninger og engangs-nedskrivningerne fra, kunne koncernen reducere underskuddet til 13 millioner kroner.

Den samme øvelse ville give moderselskabet Ib Andresen Industri A/S et overskud på 21 millioner kroner.

Ib Andresen Industri har ifølge Bjørn Thorsen gang i flere lovende projekter inden for bl.a. vindmølle- og solenergiindustrien, og han forventer for indeværende regnskabsår et to-cifret millionoverskud.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
3
Efter blodrøde tal: Ib Andresen tilbage med million-overskud

Efter blodrøde tal: Ib Andresen tilbage med million-overskud

Stor-ordre inden for solenergi til Ib Andresen

Stor-ordre inden for solenergi til Ib Andresen

Kæmpe-ordre til Ib Andresen