Ministerium tavst om planlagt mørklægning


Ministerium tavst om planlagt mørklægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansministeriet ønsker ikke at forholde sig til den usædvanlige udtalelse fra Folketingets ombudsmand.

Selvom Folketingets Ombudsmand onsdag udtrykker overraskelse over forhold vedrørende en arbejdsgruppe under Finansministeriet og har fået indtryk af, at der kan have været planlagt med sigte på at undgå aktindsigt, så ønsker hverken ministeriet eller ministeren at forholde sig til den del af Ombudsmandens udtalelser.

Ombudsmandens udtalelser kommer i kølvandet på, at Finansministeriet har nægtet Danmarks Lærerforening aktindsigt i en række dokumenter fra en arbejdsgruppe, der skulle forberede overenskomstforhandlingerne med lærerne.

Begrundelsen fra ministeriets side er, at arbejdsgruppens arbejde ikke længere var aktuelt, da forespørgslen kom, og at arbejdsgruppens dokumenter ikke er indgået i forberedelsen af selve overenskomstforhandlingerne.

Det kan undre, fordi arbejdsgruppen netop blev nedsat for at forberede forhandlingerne.

Og det er ifølge Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, også "overraskende", selvom han understreger, at ministeriet havde retten på sin side, da man nægtede Danmarks Lærerforening aktindsigt.

I et skriftligt svar til Ritzau skriver ministeriet selv, at:

"Finansministeriet har noteret sig, at Folketingets Ombudsmand i afgørelse af d.d. ikke kritiserer, at Danmarks Lærerforening fik afslag på aktindsigt i dokumenter fra Arbejdsgruppen om analyse af arbejdstid i folkeskolen og det almene gymnasium."

Ministeriet ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, mens det heller ikke har været muligt at få en kommentar fra finansministeren.

Ekspert i forvaltningsret Sten Bønsing kan ikke huske fortilfælde, hvor Folketingets Ombudsmand har udtalt, at en bestemt myndighed har tilrettelagt sit arbejde for at undgå aktindsigt.

- Jeg kan ikke huske, at jeg har set den formulering før fra Ombudsmanden. Det er højest usædvanligt, siger Sten Bønsing, der er ansat som lektor på Aalborg Universitet, til politiken.dk.

Ministerium tavst om planlagt mørklægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce