Ministerium: Politisk bankaftale er ikke plads


Ministerium: Politisk bankaftale er ikke plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen og de borgerlige er ikke nået til enighed om nye kapitalkrav til de største danske pengeinstitutter

Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser til Ritzau, at der ikke er indgået en politisk aftale om nye kapitalkrav til de store pengeinstitutter.

Mandag aften er der ellers forlydender om, at regeringen skulle have indgået en politisk aftale med Venstre og Konservative om, hvor polstrede de vigtigste danske pengeinstitutter skal være fremover.

Men også erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, afviser, at der er en aftale om de såkaldte Sifi-krav på plads. Han har deltaget i forhandlingerne om de nye kapitalkrav ind til nu.

- Jeg stiller mig meget undrende over, at der skulle være indgået en aftale, i og med at jeg er indkaldt til forhandlinger tirsdag hos ministeren, og vi har altså ikke lukket nogen dør ind til forhandlingslokalet, siger han.

Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser, at forhandlingerne fortsætter med flere aftalte møder i denne uge. Næste møde er planlagt til tirsdag klokken 16.30.

Den besked lyder også fra Hans Kristian Skibby.

- Alle partier undtagen Enhedslisten er indkaldt til mødet tirsdag klokken 16.30, og der er sat to timer af til det, siger erhvervsordføreren, som regner med, at der falder en aftale på plads i løbet af ugen.

Forhandlingerne om skærpede krav til bankerne gik i gang i slutningen af august mellem regeringen og oppositionen, og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har fra starten haft som erklæret mål at lande en bred politisk aftale.

Forhandlingerne har blandt andet taget udgangspunkt i anbefalingerne fra det såkaldte Sifi-udvalg om de systemisk vigtige banker.

Ministerium: Politisk bankaftale er ikke plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce