Minister vil til bunds i Grindsted-sag


Minister vil til bunds i Grindsted-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil have undersøgt Grindsted-sagen til bunds.

Sagen om det Danisco-ejede Grindstedværk og de ansatte, der i 60'erne og 70'erne blev udsat for kviksølvforgiftning får et politisk efterspil.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil have sagen belyst til bunds før en drøftelse med de politiske partier i Folketinget.

- Det er en dybt tragisk sag, som vi skal til bunds i hurtigst muligt. Jeg har derfor bedt Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen om at udarbejde en grundig redegørelse af sagen. Alt, hvad der er mulighed for at få frem, skal frem. Når det arbejde er færdigt, vil jeg invitere de politiske partier til en drøftelse af sagen. Det er en forfærdelig sag, som jeg tager meget alvorligt, siger ministeren i en skriftlig kommentar.

Der har ikke været muligt at træffe ministeren for en uddybning af, hvad han eventuelt konkret vil drøfte med de politiske partier.

Ledelsen var orienteret

Det er kommet frem, at de ansatte angiveligt skulle være holdt i uvidende 1960'erne og 1970'erne om, at kviksølvmålingerne i blod og urin var langt over de tilladte grænseværdier. Daværende fabrikslæge på Grindstedværket Kristian Bruun Hjøllund, der samtidig var embedslæge i Varde, har forklaret, at ledelsen på værket var orienteret om resultaterne.

Fabriksdirektør på Grindstedværket, Martin Kirstein Madsen, siger, at arkiverne viser, at der har været fuld åbenhed om korrespondancen mellem virksomheden og myndighederne:

- De ting, vi har været igennem i vores arkiver, viser, at der var fuld åbenhed mellem myndigheder og virksomhed gennem alle årene. (ritzau)

Minister vil til bunds i Grindsted-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce