Minister vil skærpe straf for snyd med dagpenge


Minister vil skærpe straf for snyd med dagpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal koste dyrt at arbejde sort og hæve dagpenge samtidig. Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil slå hårdt ned på ledige, der misbruger reglerne for dagpenge og kontanthjælp.

Han er på vej med en række initiativer, der kan smække kassen effektivt i over for "snyderne".

- Vi skal sætte ind med hårdere straffe. Større bøder. Indføre længere karantæneperioder. Og i gentagelsestilfælde simpelthen tage pengene fra folk, siger Claus Hjort Frederiksen til B.T.

Det er de seneste tids razziaer, hvor politiet og ToldSkat har afsløret massiv svindel blandt ansatte på restauranter, natklubber, bagerier og i taxabranchen, der får ministeren til at kræve strengere kontrol og hårdere straffe. Afsløringerne tyder på organiseret svindel med reglerne blandt visse arbejdsgivere og ledige, mener Claus Hjort Frederiksen.

I dag kan dagpengemodtagere miste retten til dagpenge i maksimalt 26 uger, hvis de afsløres i svindel. Overstiger svindlen 16.000 kroner bliver sagen meldt til politiet. Den gennemsnitlige straf for snyd ligger på 30.000 kroner.

Claus Hjort Frederiksens udspil kommer på et tidspunkt, hvor den nuværende kontrol af dagpengemodtagere ellers bliver kritiseret for at være for stram. Nye tal viser, at ledige i ni ud af ti tilfælde får stoppet deres dagpenge, uden at de har gjort noget galt.

Sidste år sendte arbejdsformidlingen således i alt 89.101 beskeder til a-kasserne, som medførte dagpengestop for den ledige. I 80.000 tilfælde viste stoppet sig imidlertid overflødigt. Det har fået Socialdemokraterne, SF , Dansk Folkeparti og a-kasserne til at kræve, at reglerne lempes.

Minister vil skærpe straf for snyd med dagpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce