TDC bryder ikke politisk teleforlig ved at lade fastnetkunder betale overpris, lyder det fra Helge Sander. Utilfredse kunder kan skifte selskab, fastslår han.
Danskere med en klassisk fastnettelefon må kigge langt efter politisk hjælp, når prisen for at have fastnettelefon hos TDC ikke følger med mobilpriserne ned.

Teleselskabets chef Jens Adler siger mandag til Jyllands-Posten, at der er en anden prispolitik på fastnet end på mobil- og bredbåndsmarkedet. Men bliver prisen på fastnet for høj hos TDC, kan utilfredse kunder skifte selskab, lyder det fra Helge Sander (V), minister for videnskab, teknologi og udvikling.

- Jeg er nødt til at fastslå, at vi har fri konkurrence i Danmark, siger han til Ritzau.

Fem partier blev i 2003 enige om et teleforlig om mere konkurrence på telemarkedet. Samtidig gav de fem partier håndslag på, at en liberalisering ikke må føre til højere priser. Helge Sander vurderer, at det ikke er et brud på aftalen, at TDC har forskellige politikker, og fastnetkunder derfor kan ende med en større regning.

- Vi sagde i 2003, at vi vil følge det tæt. Vi har siden da kigget på det hvert år - senest for et par måneder siden. det gav ikke anledning til at ændre aftalen, men er der tale om en ny situation, skal vi selvfølgelig tage det op, siger ministeren.