Minister indkalder til drøftelser om sukkerordninger


Minister indkalder til drøftelser om sukkerordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) vil efter sommerferien åbne for drøftelser med det flertal uden om regeringen, der sidste år pålagde Venstre og De Konservative at arbejde for, at EU's sukkerstøtte bliver afviklet over fem år. Drøftelserne skal afklare Danmarks forhandlingsposition forud for forhandlingerne om en ny sukkerordning i EU.

- Det danske krav er fortsat afvikling af sukkerstøtten over en femårig periode. Diskussionen er, hvordan man skal forholde sig i forhandlingerne, så vi ikke ender med at stå sammen med de lande, der ikke ønsker en liberalisering. Det ville jo være grotesk, sagde fødevareminister Mariann Fischer Boel efter et samråd i Folketingets europaudvalg i går.

Fødevareministeren rejser til rådsmøde i Bruxelles på mandag og her vil et oplæg fra EU-Kommissionen om en ny sukkerordning være på dagsordenen. Mariann Fischer Boel har klaget over at være låst fast i forhandlingerne, fordi et flertal i Folketinget (bestående af alle partier undtagen regeringen, red.) har pålagt regeringen at arbejde for en afvikling af sukkerordningen over en fem-årig periode.

- Grundlaget for enhver politisk forhandling er manøvredygtighed. Hvis ikke man kan flytte sig, kan man ikke skabe kompromiser, og så er man ikke særlig interessant som forhandlingspartner, skrev ministeren således i et debatindlæg om sukkerordningen i Jyllands-Posten i foråret. Men på gårsdagens møde i europaudvalget fik ministeren læst og påskrevet af oppositionen. Meldingen var klar: Du er ikke låst fast. Indkald os til drøftelser og så kan vi diskutere, hvor Danmark skal placere sig ved forhandlingsbordet.

- Vi har sagt til hende, at hun bliver nødt til at blive lidt bedre til sit politiske håndværk. Hun skal holde op med at påstå, at hun er låst fast og ikke kan forhandle. Derfor opfordrede vi hende til at indbyde os til en snak om Danmarks forhandlingsposition, sagde SF's Jørn Jespersen.

Og ministeren lyttede.

- Der er et flertal i Folketinget, der lægger op til en afskaffelse over en fem-årig periode. Men jeg har fornemmet, at udvalget er interesseret i at drøfte den situation, som Danmark kan forhandle i. Og det vil jeg være vældig tilfreds med, sagde Mariann Fischer Boel. (ritzau)

Minister indkalder til drøftelser om sukkerordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce