Transportministeren kommer Fredericia Skibsværft til undsætning. Kommuner må ikke nedlægge velfungerende virksomheder, fordi de ligger i vejen, siger hun.
Det truede Fredericia Skibsværft får opbakning fra flere sider, efter at kommunen har krævet værftet lukket, skriver dagbladet Børsen. Arealet på Fredericia Havn skal indgå i en helhedsplan om udvikling af boliger, erhverv og kultur for et milliardbeløb, og dermed er der ikke plads til værftet, som ellers er i rivende udvikling med 400 ansatte og en omsætning, der runder 500 millioner kroner i år.

Fredericia Kommune og Associated Danish Ports A/S (ADP) har opsagt samarbejdet med Fredericia Skibsværft og krævet, at grunden på Østhavnen senest 1. januar 2017 skal stå til rådighed for nye boliger og erhvervslejemål.

Transportminister Carina Christensen (K) har i et svar til Dansk Folkepartis erhvervsordfører Colette Brix understreget, at kommunerne ikke bare kan nedlægge velfungerende virksomheder på havneområderne, fordi de ligger i vejen for mere folkelige formål på havnen.

Mere om emnet

Se alle

Godt resultat for Fredericia Skibsværft