Minister åbner kampagne for seniorer i job


Minister åbner kampagne for seniorer i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For mange seniorer forlader arbejdsmarkedet for tidligt, lyder meldingen fra beskæftigelsesministeren, der nu starter kampagne for at få dem til at blive.

For mange seniorer forlader arbejdsmarkedet for tidligt, blandt andet fordi ingen beder dem om at blive. Selv om Danmark oplever en krise lige nu, er der ifølge Beskæftigelsesministeriet brug for seniorers talenter på arbejdsmarkedet - både nu og fremover. Derfor sætter beskæftigelsesminister Inger Støjberg nu gang i kampagnen "Seniortalenter", der skal sætte fokus på seniorsamtalen og få flere seniorer til at blive lidt længere på arbejdsmarkedet.

Kampagnen, der blev lanceret onsdag eftermiddag hos Ikea i Tåstrup, skal bearbejde danskernes holdninger ved hjælp af blandt andet tv-spots, dialogkort til 5000 virksomheder samt et stort korthus, bygget af seniortalentkort.

- Vi ved, at mange seniorer gerne vil blive lidt længere på deres job, hvis virksomheden tydeligt signalerer, at man gerne vil holde lidt længere på dem. Det er ofte kun små justeringer i arbejdsvilkårene, der skal til, for at få seniorerne til at blive et par år ekstra. Jeg håber, at kampagnen kan være med til at få seniorer og arbejdspladser til at finde på gode løsninger, der kan holde på de gode og erfarne medarbejdere, siger hun.

Kampagnen er rettet til både seniorer og personaleansvarlige, Via hjemmesiden www.seniorpraksis.dk kan man finde inspiration til seniorsamtaler.

- Seniorer bidrager med værdifuld erfaring og talenter på arbejdsmarkedet, og selvom der er finanskrise lige nu, er der fortsat mangel på arbejdskraft i flere sektorer - for eksempel i undervisnings- og sundhedssektoren. Sådan vil det være i mange år frem, fordi de store efterkrigsårgange trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet og afløses af de små ungdomsårgange fra 80'erne, siger Inger Støjberg.

Ikea har i en årrække samarbejdet med blandt andet Ældre Sagen om at rekruttere seniorer og ønsker at være en seniorvenlig arbejdsplads.

Årgang 1946 er med sine 96.000 personer den største fødselsårgang og er nu i fuld gang med at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Samtidig træder årgang 1983, som er den mindste fødselsårgang i nyere tid, med knap 51.000 personer ind på arbejdsmarkedet.

Minister åbner kampagne for seniorer i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce