Minister: Patientforening er utaknemmelig


Minister: Patientforening er utaknemmelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Patienter mener, at ny sundhedsaftale er varm luft. Bertel Haarder kalder foreningen for useriøs.

- Det er noget af det mest utaknemmelige og useriøse, jeg nogensinde har hørt.

Sådan lyder reaktionen fra sundhedsminister Bertel Haarder (V) oven på foreningen Danske Patienters kritik af regeringens nye sundhedsaftale.

- Sundhedsområdet er det eneste område, som får et kæmpe skud ekstra penge hvert eneste år. Jeg synes, det er en aldeles ejendommelig måde at sige tak på, fortsætter Bertel Haarder.

Sundhedsaftalen giver blandt andet ekstra penge til kræftsyge, hjerneskadede og psykisk syge, men i sidste ende er aftalen "meget skuffende", mener Danske Patienter.

- Overordnet set er aftalen varm luft og uambitiøs i forhold til de helt store problemer i sundhedsvæsnet, lyder det enstemmigt fra formand Lars Engberg og direktør Morten Freil.

Foreningen efterlyser garantier frem for målsætning og kritiserer blandt andet regeringens målsætning om hurtig diagnose for alvorligt syge danskere.

- Vi ved historisk set, at når vi opsætter målsætninger i sundhedsvæsnet, så bliver de ikke overholdt. Det, patienter har brug for, er garantier og rettigheder, siger direktør Morten Freil.

Men den udmelding har Bertel Haarder ikke meget tilovers for.

- Forligspartierne vil selvfølgelig holde regeringen fast på, at vi skal nå de mål, vi har fastsat, så Danske Patienter behøver ikke være bekymret, siger sundhedsministeren.

Han tilføjer, at sundhedssektoren aldrig før har været så sikker på at få konstant stigende bevillinger, som den er de kommende otte år frem mod år 2020.

- Alt skubbes til side til fordel for sundhedssektoren, og så sender Danske Patienter en karklud i hovedet på dem, der har sidder hele natten og forhandlet. Det forstår jeg simpelthen ikke, lyder det fra ministeren.

Minister: Patientforening er utaknemmelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce