Minister: Mange idéer til at bekæmpe højresvingsulykker


Minister: Mange idéer til at bekæmpe højresvingsulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Olsen Dyhr var overrasket over interessen for at finde løsninger på det trafikale højresvingsproblem.

Efter et møde tirsdag med en lang række organisationer og forvaltninger var transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) meget tilfreds med de 15-16 løsningsforslag til at mindske antallet af højresvingsulykker, som man havde diskuteret.

- Vi har modtaget mange idéer i forhold til kampagner, indretning af bilerne og hvor vidt cyklisterne skal holde foran bilerne. Der har været en bred vifte af forskellige forslag, som vi nu vil arbejde videre med.

- Vi kan gøre en del fra statens side, for at forbedre sikkerheden på cykelstierne, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

Med til mødet var blandt andet Cyklistforbundet, Rådet for Sikker Trafik, Trafikstyrelsen, Vejdirektoratet og Dansk Transport og Logistik.

Det var brancheorganisationerne selv, der skulle komme med forslag til, hvordan man kunne løse antallet af højresvingsulykker, som i år har været stigende.

- Jeg synes det var et enormt konstruktivt møde, og jeg var meget positivt overrasket over den interesse for at finde nye løsninger som der var, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

- Lastbilchaufførerne var på banen og ville teste obligatoriske stop på højresving. Det er noget, som jeg vil diskutere med justitsministeren, da en vedtægt er under hans område.

Ifølge ministeren kan man endnu ikke sige noget om, hvordan de konkrete forslag bliver ført ud i livet, da målet med mødet var en idéudveksling og diskussion.

Inden der kommer konkrete forslag, skal problematikken diskuteres med kommunerne, hvor nogle kommuner er længere end andre på området.

Konkrete løsningsforslag, på hvordan man bekæmper højresvingsulykker, kommer først til næste år.

- Jeg har nedsat en arbejdsgruppe i Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet, der skal lave en plan for, hvad vi kan gøre på den korte og den lange bane. Derudover har justitsministeren og jeg nedsat et rejsehold, der kigger på løsninger i udlandet.

- Alt det skal tilsammen føre til, at regeringen laver en højresvingspakke i begyndelsen af det nye år, siger Pia Olsen Dyhr.

Minister: Mange idéer til at bekæmpe højresvingsulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce