Minister: Ikke råd til at ændre hotelmoms


Minister: Ikke råd til at ændre hotelmoms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skatteminister Kristian Jensen (V): Jeg forstår godt hotellerne, men statens finansielle situation gør, at der ikke er udsigt til ændring af momsreglerne.

Skatteminister Kristian Jensen (V) forstår godt de danske hoteller, men staten har ikke råd til at miste indtægten fra den danske hotelmoms.

- Jeg vil gerne være med til at forbedre rammebetingelserne for hotellerne, men jeg må bare konstatere, at sådan som statens økonomi ser ud nu, er der ikke lagt op til ændrede regler vedrørende hotelmoms, siger Kristian Jensen.

Tyskland har netop sænket momsen for hotelovernatninger fra 19 til 7 procent, og det presser den danske hotelbranche yderligere, fordi momsen også er lavere på overnatninger i nabolandene Sverige og Norge end Danmarks 25 procent.

Ministeren fastslår dog, at oplevelsesøkonomien er noget af det, Danmark skal leve af.

- Hotellerne er en vigtig del af oplevelsesøkonomien, som Danmark skal leve af i fremtiden, og politisk vil jeg naturligvis også gerne give vores hoteller konkurrencedygtige rammebetingelser, så de kan konkurrere med landene omkring os, siger Kristian Jensen, der ikke vil udstede løfter til branchen.

Han siger dog, at hotelbranchen i forbindelse med målingen af den ulige konkurrence med andre EU-lande kun bruger et af flere parametre - nemlig momsen:

- Jeg er enig i, at der er forskel fra land til land. Men der er både plusser og minusser. Eksempelvis har vi sænket erhvervsskatten, så den er lavere end i Tyskland, og derfor burde forholdene sammenlignes hele paletten rundt, siger Kristian Jensen.

Underskuddet på de offentlige finanser ventes at runde 95 milliarder kroner i år.

Minister: Ikke råd til at ændre hotelmoms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce