Minister: Danske firmaer har ikke styr på leverandører

Se billedgalleri
Der bliver stadig reddet folk ud fra murbrokkerne i den fabriksbygning, der kollapsede onsdag.

Minister: Danske firmaer har ikke styr på leverandører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Olsen Dyhr vil i dialog med tekstilbranchen for at diskutere, hvordan de sikrer ordentlige arbejdsforhold.

Det skal være slut med historier om, at danske virksomheder er rodet ind i ulykker, der skyldes dårlige arbejdsforhold som eksempelvis bygningskollapset i Bangladesh, hvor 300 mistede livet, da et jordskælv fik et kompleks med tekstilfabrikker til at styrte i grus.

Her fik virksomheden bag de danske kæder Tøjeksperten og Wagner produceret skjorter. Men handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) vil nu gøre sit til, at det ikke kan gentage sig.

- Hvis alle virksomheder havde styr på deres underleverandører, ville der ikke være danske virksomheder involveret steder, hvor der er så store problemer, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau og tilføjer:

- De danske virksomheder gør deres bedste for at holde deres sti ren. Derfor er vi nødt til at diskutere, hvad vi kan hjælpe med, så vi får løftet barren. For det er uacceptabelt at folk brænder ihjel i et land som Bangladesh, fordi der ikke er styr på arbejdsforholdene.

Hun vil derfor mødes med tekstilbranchen for at få en diskussion om, hvad både virksomhederne og den danske regering kan gøre fremadrettet. Blandt andet peger hun på, at virksomhederne skal offentliggøre deres leverandører.

- Jeg vil stille krav om, at vi skal have åbnet leverandørlister hele vejen rundt. Det skal give gennemsigtighed, så ngo'er med uvildige øjne kan sikre, at der er ordentlige arbejdsforhold. Også når danske repræsentanter ikke er på kontrolbesøg, siger ministeren.

Derudover vil hun gå i dialog om, hvad den danske regering kan gøre for bedre at uddanne virksomhederne gennem workshops, og hvad hun kan hjælpe med over for Bangladeshs regering for at løfte standarderne.

Tiltagene vil ifølge Pia Olsen Dyhr også være til branchens fordel, fordi en manglende indsats kan ende med at gå ud over eksporten af dansk mode.

- Fremtidens forbruger vil i stigende grad kræve, at der er en ordentlig fortælling om de produkter, de køber.

- Dansk mode lever ude i verden at være kendt for kvalitet og ordentlige forhold. Det brand risikerer at blive flosset i kanten, hvis danske virksomheder ikke sørger for, at deres underleverandører også lever op til det, siger hun.

Samtidig understreger ministeren, at branchen allerede gør en stor indsats. Hun regner derfor med, at virksomhederne gerne vil sørge for bedre forhold nederst i leverandørkæden, men blot har brug for hjælp.

Minister: Danske firmaer har ikke styr på leverandører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce