Mindre juleknas til medarbejderne


Mindre juleknas til medarbejderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhederne vil fortsat gerne give medarbejderne en gave op til jul - men krisen har fået virksomhederne til at skære gavernes størrelse ned.

Som forrige år har ni ud af ti virksomheder i år valgt at give medarbejderne julegaver i form af vin, en blandet kurv eller isenkram. Men gavernes værdi er skrumpet markant i forhold til sidste år.

Det viser en ny undersøgelse fra Håndværksrådet, der er hovederhvervsorganisation for over 20.000 små og mellemstore virksomheder.

Virksomhedernes villighed til at give dyre julegaver var støt stigende under højkonjunkturen. Men allerede sidste jul knækkede kurven.

De 780 virksomheder, der deltager i Håndværksrådets "julegaveindeks", tegner i år et markant mere dystert billede af likviditeten i virksomhederne.

- Virksomhederne ønsker jo at give deres medarbejdere gode julegaver, siger erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet Thea Gade-Rasmussen.

- Men når de har valgt at skære i budgettet til dette er det udtryk for en sund og rigtig prioritering i en tid, hvor virksomhederne er pressede af kreditklemme og vigende ordreindgang, tilføjer hun.

Godt hver femte virksomhed giver mindre gaver i år. Virksomhederne i Syddanmark giver for 535 kroner, fem procent mindre end sidste år. I Nord- og Midtjylland bruger virksomhederne henholdsvis 547 kroner og 531 kroner pr. medarbejder, et fald på 10 procent.

Sjællandske virksomheder har brugt 619 kroner. pr. medarbejder, hvilket er det samme beløb som sidste år. Hovedstadens virksomheder spænder livremmen ind og har givet julegaver for 591 kroner, et fald på hele 21 procent.

Mindre juleknas til medarbejderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce