Mindre jern og metal til Kina: H.J. Hansen klarer sig alligevel

Der er penge i jern- og metalskrot, men måske lidt færre, fordi Kina selv har store mængder skrot og ikke længere behøver importere det fra blandt andet Odense-virksomheden H.J. Hansen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Mindre jern og metal til Kina: H.J. Hansen klarer sig alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Priserne på jern- og metalskrot ventes at falde, fordi kineserne bliver selvforsynende, men det kommer næppe til at påvirke genbrugsvirksomhed på Odense Havn.

Kina er i høj grad i færd med at blive selvforsynende inden for jern- og metalskrot, og derfor ventes priserne at falde, men det kommer ikke til at påvirke genbrugsvirksomheden H.J. Hansen på Odense Havn negativt.

- Vi sælger og køber hele tiden til de aktuelle priser, så vi tager ikke markedsrisici. Vi holder os til vores kerneforretning og erkender, at vi ikke kan forudsige priserne. Hvis vi kommer til at ligge med større mængder metal laver vi en finansiel afdækning, siger Mogens B. Christensen, kommerciel direktør i genbrugsvirksomheden H.J. Hansen til interesseorganisationen Jern & Metalindustrien.

Ifølge direktøren har Kina hidtil været storaftager, men producerer nu også selv store mængder skrot meget lig Europa og Nordamerika. Derfor er det kinesiske marked mættet af eget skrot, og det betyder, at priserne på lang sigt vil falde.

H.J. Hansen har i lighed med mange europæiske firmaer eksporteret jern- og metalskrot, men trods de faldende priser vil det ikke påvirke virksomhedens forretning i negativ retning.

Det er dog ikke kun Kinas mindre interesse for at importere jern- og metalskrot fra blandt andet Danmark, som kan påvirke H.J. Hansen. Det kan den amerikanske præsident Donald Trumps beslutning om at lægge skat på stål fra Tyrkiet også.

Ifølge Jern & Metalindustrien er H.J. Hansen i gang med en stor investering i et nyt sorteringsanlæg, som skal gøre det muligt at sortere forskellige metalfraktioner endnu bedre fra hinanden. Det er virksomhedens egne teknikere og ingeniører, som udvikler det nye anlæg.

- Kunder stiller øgede krav til renhed af de fraktioner, vi leverer, siger Mogens B. Christensen til interesseorganisationen.

H.J. Hansen Genvinding beskæftiger cirka 200 medarbejdere. Virksomheden modtager store mængder metal fra industrien og et stort antal udtjente biler.

Mindre jern og metal til Kina: H.J. Hansen klarer sig alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce