Millionoverskud sætter igen rekord: Historisk godt resultat i Nordfyns Bank

Direktør Holger Bruun kan glæde sig over et rekordstort overskud efter 2018. Snart flytter banken hovedsædet fra Bogense til Odense. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Millionoverskud sætter igen rekord: Historisk godt resultat i Nordfyns Bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyns Bank kunne tirsdag offentliggøre endnu et rekordresultat med et overskud før skat på over 67 millioner kroner. Banken har blandt andet nydt godt af en tilgang af nye kunder samtidigt med, at de eksisterende kunder er blevet bedre i stand til at betale deres lån.

Det går godt i Nordfyns Bank, der netop har offentliggjort endnu et årsresultat, der overstiger tidligere års rekordoverskud.

Samlet set er banken kommet ud af 2017 med et overskud før skat på 67,6 millioner kroner, hvilket er omkring 50 procent større end den hidtidige rekord fra året forinden.

Det gode resultat skyldes ikke mindst en stor vækst på markedet for boliger, leasing og investeringer, men kommer også som et resultat af, at banken har fået mange nye kunder.

Uden at komme ind på det konkrete antal nye kunder, skriver banken således, at den samlede kundetilvækst har været 24 procent større i 2017 end i 2016.

A/S Nordfyns Bank
Hjemsted: Bogense

CVR-nummer: 64865218

Direktion: Holger Bruun

Bestyrelse: Allan Nielsen (formand), Ejnar Larsen, Per Maegaard Jensen, Jens Erik Steenfeldt Laursen, Lars Rasmussen, Steffen Fugl Nicolaisen, Hans Jørgen Hellesø, Flemming Tholsgaard, Torben Lervad Andersen (suppleant).

Overskud før skat: 67,6 millioner kroner (45,1 millioner kroner i 2016)

Indlån: 2,5 milliarder kroner (2,3 milliarder kroner i 2016)

Udlån: 1,7 milliarder kroner (1,68 milliarder kroner i 2016)

Egenkapital: 389 millioner kroner (341 millioner kroner i 2016)

Fra dårlige til gode betalere

Mens bankens renteindtægter er holdt på samme niveau på omkring 100 millioner kroner som i 2016. Til gengæld har banken fået flere indtægter ind i form af gebyrer, provision og andre driftsindtægter. Her er resultatet steget fra 16,7 millioner kroner i 2016 til 86,7 millioner kroner i 2017.

Årets resultat nyder også godt af, at Nordfyns Bank ikke har måttet nedskrive værdien af banken udlån, fordi kunderne ganske enkelt er blevet bedre til at betale lånene. I 2016 måtte lånene nedskrives med omkring 12 millioner kroner.

Fem millioner til aktionærer

Det gode resultat vil ikke mindst skabe glæde hos banken aktionærer, der - ligesom sidste år - vil få et udbetalt et udbytte på 15 procent svarende til omkring fem millioner kroner samlet set.

Derudover har banken inviteret til aktionærmøder i både Bogense og Odense med god mad og koncert med "Shubber" og "Tøsedrenge".

Hvis 2018 forløber som forventet, kan aktionærerne desuden glæde sig til endnu et år. Banken forventer således et overskud før skat på mellem 35 og 50 millioner kroner.

Millionoverskud sætter igen rekord: Historisk godt resultat i Nordfyns Bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce