Millioner til fynske filtre

Foto: Yilmaz Polat

Millioner til fynske filtre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre syddanske virksomheder med innovative løsninger inde for miljø-området modtager her i december hver et pænt milliontilskud fra Markedsmodningsfonden under Erhvervsstyrelsen, så de kan teste eller tilpasse et produkt, så det kan komme på markedet og skabe nye arbejdspladser og vækst.

Munch Miljø Teknik i Tommerup på Fyn modtager 1,4 mio. kr. til at teste og tilpasse en ny teknologi til hurtig og effektiv rensning af dieselpartikelfiltre, så filtrene kan tilbagemonteres på køretøjet med minimal gene for kunden og med maksimal efterfølgende filterkapacitet.

Munch Miljø Teknik forventer, at teknologien giver syv nye job inden for fem år.

Retec Miljø i Haderslev modtager omtrent 1,4 mio. kr. til at tilpasse en nyopfundet maskine, en såkaldt balleopriver, der effektivt kan løsne ogoprive affaldsballer i trådnet, så det kan sorteres og genanvendes til fxforbrænding, og Komtek Miljø i Holsted modtager godt 3,6 mio. kr. til at teste et nyt affaldsanlæg, Ecogi, der kan behandle organisk affald fra fx dagrenovation, produktionsaffald og parkaffald og frembringe to typer restaffald, der kan bruges til biogasanlæg eller som gødning.

De tre syddanske projekter er blandt de 23 projekter, der i denne 2. runde modtager i alt 70 mio. kr. fra Markedsmodningsfonden, og som forventer at skabe i alt 639 nye jobs inden for fem år.

Millioner til fynske filtre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce