Millioner i fynsk pap: Emballage-firma i ny rekord

Stok Emballage har haft sit bedste år nogensinde i samme år, som virksomheden, der har hovedsæde i Langeskov, kunne fejre 40 års fødselsdag. Foto: Jens Wognsen

Millioner i fynsk pap: Emballage-firma i ny rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stok Emballage omsatte for 358 millioner kroner i 2018, hvor papkasse- og folieeksperterne fra Langeskov også kunne fejre sin 40 års fødselsdag. Næste mål er 400 millioner kroner i 2020, og virksomheden er allerede godt på vej.

Sidste år kunne de fejre 40 års fødselsdag, men alderen lader ikke til at stoppe emballage-eksperterne i Langeskov, Stok Emballage, som sidste år kunne markere den runde fødselsdag med et historisk godt regnskab.

De 101 ansatte i firmaet, der leverer papkasser i alle mål, folie og plastkasser til industrien, fødevarebranchen og medicinal-producenter, omsatte i 2018 for 358 millioner kroner mod 314 millioner kroner i 2017.

- Vi er selvsagt meget tilfredse med det resultat, men vi er især tilfredse med, at vi følger den udvikling og strategi, vi har lagt i vores 2020-plan, siger medejer og adm. direktør Martin Frederiksen.

- Der er generelt ikke stor vækst i emballagemarkedet i Danmark, hvor vi sælger 9 ud af 10 af vores papkasser - de sidste 10 procent eksporterer vi. Men vi har oplevet en markant tilgang af nye kunder, siger Martin Frederiksen om væksten på 14-15 procent i omsætningen.

Fakta
Stok Emballage K/SErik Stoks Allé 4, Langeskov

Direktion: Martin Frederiksen

Ejere: Peter Stok og Martin Frederiksen

Bestyrelse: Peter Stok (form.), Jan Engelbrecht og Jens Sørensen

Årsrapport 2018 (17) - mio. kroner:

Omsætning: 358 (314)

Bruttofortjeneste: 78,5 (69,7)

Årets resultat: 18,8 (17,8)

Egenkapital: 70,7 (62,8)
Adm. direktør og medejer Martin Frederiksen har skabt en stor succes med pap - og folieløsninger fra Langeskov-virksomheden, der også har afdelinger i Middelfart og på Sjælland. Foto: Jens Wognsen
Adm. direktør og medejer Martin Frederiksen har skabt en stor succes med pap - og folieløsninger fra Langeskov-virksomheden, der også har afdelinger i Middelfart og på Sjælland. Foto: Jens Wognsen

Halv milliard gennem opkøb

Budgettet for i år lyder på 370 millioner kroner og virksomheden er allerede godt på vej efter første kvartal, lyder det fra direktøren.

Dermed er det strategiske mål om at nå 400 millioner kroner i omsætning i 2020 gennem organisk vækst også realistisk, siger han. Og tilføjer, at Stok også rækker ud efter den halve milliard kroner i omsætning.

- Men det vil kræve et større opkøb, det kan vi ikke nå gennem organisk vækst, siger Martin Frederiksen.

Netop opkøb har været en stor del af forretningskonceptet i Stok gennem de senere år, især i 2015, hvor især man overtog de tre virksomheder Olitec Packaging Solutions, Jessen Emballage i Middelfart og SES Emballage i Grønland med stor succes. To år tidligere overtog Stok også Byskov Emballage i Kolding, og i 2017 overtog man endnu en virksomhed, da Stok købte CT Pack, men sidste år var der stille på den front.

Til gengæld har virksomheden arbejdet med en ny strategi under overskriften One Company, som kort og godt går ud på at ensrette koncernen og samle enhederne i Stok Emballage.

- Vi har flyttet Olictec Packaging her til Langeskov. Og så har vi afmeldt Jessen Emballage (som selvstændigt cvr-nummer i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, red.) og lagt det ind under Stok, men der er fuld gang på produktionen i Middelfart, siger Martin Frederiksen.

Mere smidig forretning

Strategien betyder bl.a. at man fra 1. januar kun arbejder med et økonomi-system, produktionen er ensrettet og lagerstyringen hænger sammen på tværs af de tidligere enheder i koncernen, som nu altså er et firma.

- Det har gjort, at vi er en langt mere homogen og smidig virksomhed med hurtigere adgang til fælles data. Det giver os en større transparens på tværs af selskabet, det har selvfølgelig givet noget arbejde for vores ansatte, men det er gået overraskende godt, siger Martin Frederiksen om One Company-strategien, som også betyder, at der nu kun er One System og One Brand!

I forbindelse med omlægningen og overgangen fra koncern til et enkelt selskab, som indeholder alle de tidligere datterselskaber, er det grønlandske Stok-selskab Stok Poortuut solgt fra. Dog ikke langt væk, for det er de to ejere hos Stok, Peter Stok og Martin Frederiksen, der har overtaget selskabet på Grønland.

- På grund af lovgivningen kan vi ikke flytte selskabet ind under Stok, da det skal være registreret på Grønland. Derfor har vi overtaget det i stedet for, og det betyder også, at vi sparer en del penge på revisionsdelen, når det selskab er flyttet væk fra Stok Emballage, siger Martin Frederiksen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad de to ejere har betalt for at købe selskabet af Stok Emballage - og dermed sig selv. Det fremgår dog af årsregnskabet, at der er tale om en fornuftig forretning med en omsætning på omkring 25 millioner kroner og et overskud på 1,7 millioner kroner.

Da selskabet er solgt fra, betyder det, at resultatet for 2018 i Stok Emballage k/s ender på 18,8 millioner kroner mod de 20,5 millioner kroner, der havde stået, hvis Grønland var regnet med.

Nej til opkøbstilbud

Dermed er der altså også penge på bogen til at købe stort ind igen, men det er der ingen planer om i år, lyder det fra direktøren.

- Vi har ikke tabt lysten til opkøb, men 2019 skal vi bruge på komme på plads med den nye organisation. Det var en stor omgang ikke mindst for vores ansatte, og det går rigtig godt lige nu, så vi skal bruge året på at optimere forretningen, siger Martin Frederiksen, der måske ikke selv har været i gang med opkøb, men til gengæld har måtte takke nej selv til et tilbud om at blive købt op.

- Ja, det oplever vi, og vi har da også fået et konkret tilbud, men vi har valgt at takke nej. Stok er i vores dna, mig og Peter, og så længe det er sjovt, og jeg kan møde alle de fantastiske mennesker herude, så skal jeg ingen steder.

- Og hvad skulle jeg ellers lave, jeg kan jo ikke slå græs fire gange om ugen, griner han.

Millioner i fynsk pap: Emballage-firma i ny rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce