Milliarder her og nu løser ikke krisen


Milliarder her og nu løser ikke krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks centralbanker smører de finansielle tandhjul med 937 milliarder kroner. Det udstiller alvoren, men løser ikke finanskrisen på sigt, siger økonom.

Det udstiller finanskrisens alvor, at seks af verdens centralbanker i en fælles aktion stiller ekstra 937 milliarder kroner til rådighed for det trængte pengemarked. Likviditeten smører de træge tandhjul på finansmarkedet her og nu, men det løser ikke krisen på sigt. Det siger økonom i Handelsbanken, Rasmus Gudum Sessingø.

- Centralbankerne gør, hvad der forlanges af dem. Det skaber troværdighed og hjælper her og nu, men det løser ikke problemerne på sigt, siger han til Ritzau.

Det er ikke første gang, at centralbankerne er ude med ekstra likviditet. Det sker for at redde ellers sunde finansielle virksomheder. Mistilliden og frygten mellem bankerne i finansverdenen er så udtalt, at de ikke tør låne penge ud til hinanden i frygt for, hvem der næste gang vælter som en dominobrik i den finanskrise, der af USA's tidligere nationalbankdirektør Alan Greenspan er blevet kaldt den alvorligste imellem 50 og 100 år.

- Hvis centralbankerne ikke gik i aktion, ville pengevæsnet bryde sammen. Men det er uprøvet territorium, de bevæger sig i. Krisen er omfattende og vi har ikke set noget lignende i nyere tid, siger Rasmus Gudum Sessingø.

Det er centralbankerne i Europa, USA, Japan, Canada, Schweiz og England, der i en fælles aktion sprøjter de mange milliarder ud for at berolige de flossede nerver på finansmarkedet.

Milliarder her og nu løser ikke krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce