Milliardærs indtjening dykkede

Gunner Ruben får ikke lommesmerter, selv om overskuddet i hans koncern sidste år faldt kraftigt. For nylig etablerede han således et nyt miljøselskab i Odense, Nordic Bio Energy, efter at have købt kuldsejlede Bioscans patenter og ejendom.
Foto: Torben Stroyer

Milliardærs indtjening dykkede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gunner Rubens Sydfynske Holding A/S tjente 32 mio. kr. sidste år mod 124 millioner året før

Uroen på finansmarkederne har også ramt milliardæren Gunner Ruben, der har samlet en stor del af sine aktiviteter i Sydfyenske Holding A/S i Svendborg.

Selskabet bjærgede sidste år et historisk beskedent resultat, nemlig et overskud før skat på 23 millioner kroner mod 124 millioner kroner året før. På bundlinjen blev der dog efter skat 32 millioner kroner.

Resultatet anses af ledelsen for tilfredsstillende under hensyn til vilkårene på de finansielle markeder specielt i andet halvår af 2007. Resultatet er imildertid væsentligt lavere end forventet i årsrapporten for 2006.

Ledelsen fremhæver dog, at koncernens tre kerneområder, finansiel virksomhed, ejendomsinvesteringer og skibsfart gennem Thor Rederi, alle har bidraget med positiv indtjening sidste år.

Sydfyenske Holding har placeret en stor del af sin pengetank i værdipapirer, som med dygtig pleje normalt har vist sig at være en guldgrube.

Værdipapirerne gav sidste år et afkast på 21 millioner kroner mod ikke mindre end 117 millioner kroner året før.

Faldet i afkast skyldes først og fremmest kurstab på koncernens beholdning af børsnoterede aktier. Desuden har der været tab på indgåede valutaterminsforretninger, som dog delvist er opvejet af tilsvarende kursgevinster på finansiering i fremmed valuta.

Rederi tabte på dollar

Ejendomsportefølgen, der hovedsageligt består af investeringsejendomme i København samt ejendomme i både Tyskland og Frankrig, gav et resultat før finansiering på 21,5 millioner kroner.

I årets løb er der opkøbt ejendomme for 287 millioner kroner.

Thor Rederi præsterede et overskud før finansiering og skat på 16 millioner kroner. De høje fragtrater holdt sig stabilt, mens rederiet blev negativt påvirket af den faldende dollarkurs.

Koncernen forventer for 2008 et resultat på niveau med 2007. Ledelsen venter også et mere moderat afkast på værdipapirer og investeringsejendomme, blandt andet som følge af højere finansieringsrenter og finansturbulens. For rederiet ventes en resultatforbedring.

Milliardærs indtjening dykkede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce