Miljøminister: Minkfarme skal længere væk fra naboerne

mink
Foto: Tim K jensen

Miljøminister: Minkfarme skal længere væk fra naboerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøminister Ida Auken (SF) vil stramme afstandskravene for de danske minkavlere.

Står det til miljøminister Ida Auken (SF) skal det være slut med minkfarme, der generer naboer med stanken af gødning.

Hun vil nu ændre reglerne, så minkfarmene får de samme afstandskrav til naboer, som der bliver stillet til alle andre husdyrbrug.

- Nogle naboer til minkfarme er stærkt generet af lugt og fluer. I dag får minkfarmene særbehandling i forhold til, hvor stor afstand der skal være til naboerne på grund af lugtgener.

- Men sådan skal det ikke være længere. I fremtiden skal alle minkfarme overholde de samme grænser for lugt som alle andre husdyrbrug, siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

Miljøministeren vil også stramme reglerne for, hvordan gødningen på minkfarmene skal håndteres. Det skal være med til at holde antallet af fluer nede.

Derudover vil kommunerne få bedre mulighed for at straffe minkfarme, der ikke overholder reglerne.

- Hvis man gentagne gange ikke overholder reglerne, så skal kommunerne kunne gribe hårdere ind overfor overtrædelser, siger Ida Auken.

Dansk Pelsdyravlerforening har desuden igangsat et pilotprojekt, der skal fastsætte de fremtidige lugtgrænser for pelsdyrfarme, så de kan følge de samme regler som alle andre husdyrbrug.

Efter planen vil de nye regler for minkfarme, der skal godkendes, træde i kraft i første halvdel af 2014. Regeringen får opbakning af Enhedslisten til tiltagene.

Reglerne for afstandskrav til naboer bliver foreløbige, da der - ifølge Miljøministeriet - stadig mangler den fornødne viden om lugtproblemerne til at kunne fastsætte en konkret grænse.

Omkring 6000 danskere er i dag beskæftiget med minkavl, og der produceres omkring 15 millioner minkskind årligt. De danske minkavlere står for omkring en tredjedel af den samlede eksport til Kina.

Miljøminister: Minkfarme skal længere væk fra naboerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce