Mikroværksted bliver større


Mikroværksted bliver større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPKØB: Fynsk forlag køber TDC-firma, der udvikler syntetisk tale
Skandinaviens største forlag inden for salg af pædagogiske it-undervisningsprogrammer - det fynske firma Mikro Værkstedet - har lagt endnu en sten til sin størrelse.

Mikro Værkstedet, der forrige år tilkøbte det svenske firma ElevData, og ejer Audioteket, der fremstiller lydbøger til ordblinde, bliver nu også indehaver af Dansk Taleteknologi.

Det opkøbte firma, der også er kendt under navnet Speech-Ware, har været ejet af TDC og Novi i Aalborg, og fremstiller produkter, der kan få edb-programmer og hjemmesider til at tale, hvis de er forberedt til det.

De to ejere kunne imidlertid ikke få økonomien til at hænge sammen i selskabet.

Det er administrerende direktør i Mikro Værkstedet Niels Askær sikker på, at det fynske selskab kan.

- Vi kender markedet bedre og vil anvende en helt anden prissætning. Speech-Ware forlangte 4700 kroner for en licens til én computer. Vi tilbyder nu en årlig lejepris til undervisningsinstitutioner på 3000 kroner. Enkeltbrugerlicenser kommer til at koste 1500 kroner, siger Niels Askjær.

Den syntetiske tale kan anvendes af blinde, folk med læsevanskeligheder eller børn.

Ifølge Niels Askjær er der er kun to firmaer ud over Speech-Ware på markedet for talesyntese.

Startede som datalære

Mikro Værkstedet startede som et projekt i skolernes datalære under Odense Kommune med støtte fra Industriministeriets edb-fond.

De to ejere, administrerende direktør Niels Askær og teknisk direktør Per Schelbeck, var blandt pionererne, der fortsatte projektet i kommercielt regi, da kommunens jurister i 1991 afgjorde, at projektet kunne komme i strid med kommunalfuldmagten.

Fra Rytterskolen i Åsum flyttede de fem ansatte i 1994 til 400 kvadratmeter på Døckerslundsvej, hvor man blev i fire år, indtil rammerne blev for små, og den nuværende adresse på Lucernemarken blev fundet.

Mikro Værkstedet beskæftigede i det seneste regnskabsår 27 heltidsansatte. Bruttoresultatet blev forbedret fra knap 12 til 13,2 millioner kroner, mens overskuddet efter skat voksede fra 687.000 til 1,1 millioner kroner.

Ifølge Niels Askær forventes det seneste regnskabsår, der sluttede 30. juni i år, at blive det bedste i firmaets historie.

- Vores egenproduktion af undervisningsprodukter bliver stadig større, og flere og flere skoler køber dem. I august passerer vi undervisningsinstitution nummer 2000, som tegner abonnement på vores Skoleaftale

Skoleaftalen, der er en pakke på 25 undervisningsprodukter, er et hit især i folkeskolekredse. Også gymnasier, ingeniørskoler, handelsskoler og tekniske skoler anvender dog it-produkterne fra Mikro Værkstedet.

Foruden ElevData i Sverige ejer Mikro Værkstedet også et datterselskab i Norge.

Mikroværksted bliver større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce