Oliehandleren Torben Østergaard-Nielsen investerer et meget stort beløb i et kontorhus på ni etager i Kolding.

Et finanshus på ni etager til en pris på mellem en halv og en hel milliard kroner skal i 2018 stå klar i Kolding. De fleste af pengene til byggeriet kommer fra Middelfart. Her bliver højhuset en del af investeringerne i Selfinvest-koncernen.

Selfinvest er moderselskab for en række koncerner - blandt andet Bunker Holding, der forsyner skibe i hele verden med brændstof - og er ejet af Torben Østergaard-Nielsen.

Koncernen ejer 80 procent af byggeriet i Kolding, mens resten ejes af Bjert Invest, der står bag opførelsen af hele den nye bydel.

Det nye hus bliver på 7000 kvadratmeter, som allerede er lejet ud. Blandt andet vil Sydbank fylde fire af etagerne. De to parter vil ikke oplyse den præcise størrelse på investeringen, men skriver i en pressemeddelelse, at der er tale om "et større trecifret millionbeløb."

- Vi går sammen med Bjert Invest om finanshuset, fordi vi ser en mulighed for en rigtig god investering, og fordi vi ser interessante perspektiver for at videreudvikle Design City Kolding sammen med Bjert Invest, siger Torben Østergaard-Nielsen ifølge pressemeddelelsen.

To rige familier

Selfinvest investerer allerede i dag i ejendomme. Ifølge pressemeddelelsen ser koncernen det som et ekstra plus, at den nye investering i Design City Kolding vil være med til at gøre Trekantområdet stærkere.

Det er to meget rige familier, der går sammen i det nye byggeri. Bjert Invest er grundlagt af erhvervsmanden Arne Hougaard, der har skabt en stor formue på avanceret produktion til blandt andet vindmølleindustrien. Han døde i november 2016, og koncernen ejes nu af hans familie.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Fænøsund-restauranter: Renoveres for millioner

Fænøsund-restauranter: Renoveres for millioner

13
Nyt bil- og eventhus ved motorvejen: Oliemilliardær kaster sig over sjældne luksusbiler

Nyt bil- og eventhus ved motorvejen: Oliemilliardær kaster sig over sjældne luksusbiler

Samlerbiler for over en halv milliard i to nye bilhuse

Samlerbiler for over en halv milliard i to nye bilhuse