Mexico kritiserer USA for spionage mod præsident


Mexico kritiserer USA for spionage mod præsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der Spiegel: Den amerikanske efterretningstjeneste hackede den mexicanske præsidents e-mailkonto.

De mexicanske myndigheder retter kraftig kritik mod USA efter rapporter om, at den amerikanske efterretningstjeneste spionerede mod Felipe Calderon, der var Mexicos præsident fra 2006 til 2012.

Ifølge det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel hackede en specialafdeling i efterretningstjenesten NSA sig ind i Calderons e-mail i maj 2010.

- Calderons e-mail blev en lukrativ kilde til informationer for NSA, hedder det i rapporten.

Der Spiegel skriver, at spionagen er afsløret gennem de lækkede dokumenter fra den spionsigtede Edward Snowden.

NSA skal via serveren i regeringskontorerne også have hacket sig ind på andre regeringsmedlemmers mailkonti.

Det mexicanske udenrigsministerium kalder den påståede spionage "for uacceptabel, ulovlig og i strid med mexicansk lovgivning og i strid med folkeretten."

Mexico er en af USA's største handelspartnere, og rapporterne om NSA's praksis kan skade de to landes forhold, siger iagttagere.

USA og Mexico har i den seneste tid styrket et samarbejde ved de to landes fælles grænse for at begrænse ulovlig indvandring til USA og dæmme op for organiseret kriminalitet.

Det mexicanske udenrigsministerium siger, at præsident Barack Obama har lovet at iværksætte en "omfattende undersøgelse" for at få klarlagt, hvem der er ansvarlig for den angivelige hacking af Calderons e-mailpost.

- I et naboforhold mellem ligeværdige partnere er der ikke plads til sådanne handlinger, skriver det mexicanske udenrigsministerium.

Den nuværende præsident, Enrique Pena Nieto, som efterfulgte Calderon på posten, var selv et offer for amerikansk spionage, inden han kom til magten, hedder det i flere separate rapporter.

Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, udsatte i september et planlagt statsbesøg i USA, fordi amerikanerne havde drevet spionage mod hende.

Mexico kritiserer USA for spionage mod præsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce