Regeringen har ikke prioriteret vindmølleindustrien højt nok de seneste år, mener Dansk Metal. Fagforeningen kritiserer reglerne for placering af møllerne.
Det er regeringen skyld, at 1275 medarbejdere hos vindmøllegiganten Vestas i dag har fået en fyreseddel. Det er sket, fordi regeringen har negligeret vindmølleindustrien, mener fagforeningen Dansk Metal.

- Vi ser desværre en regering præget af alt for lidt beslutningskraft og som ikke indser værdien af at fastholde Danmark som test- og udviklingsland for vindmølleindustrien. At vi nu står i den beklagelige situation, at Vestas må nedlægge 1275 arbejdspladser i Danmark er et klart bevis på, at regeringen gør alt for lidt på vindmølleindustriens område, siger Thorkild E. Jensen, der er forbundsformand i Dansk Metal.

Dansk Metal giver blandet andet restriktioner på placering af vindmøller i Danmark skylden. Også dårlige vilkår for udvikling og forskning inden for vindenergi, sætter ifølge Dansk Metal store forhindringer for vindmølleproducenten.

Ledigheden for Dansk Metals medlemmer er på cirka fem procent i marts i det område, der svarer til det tidligere Ringkøbing amt. Det svar til omkring 375 personer.