Metal: Regering skyld i flere dødsulykker


Metal: Regering skyld i flere dødsulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den er gal med arbejdsmiljøet, når 66 personer sidste år omkom på jobbet. Regering og arbejdsgivere må tage mere ansvar, lyder det fra Dansk Metal.

Den borgerlige regering har ansvaret for, at 66 danskere i 2007 døde på arbejdet. Dansk Metal langer nu ud efter den borgerlige regering, der kom til magten i 2001. Arbejdsmiljøet har fået det dårligere siden da, og det kan blandt andet læses i den seneste statistik over ulykker på arbejdet, lyder det fra Peter Poulsen, faglig sekretær i Dansk Metal.

Han peger på, at der i 2006 og 2007 blev registreret cirka 48.800 arbejdsulykker. I 2002 var tallet 44.698, og selv om det faldt året efter, er udviklingen gået den forkerte vej siden da.

- Det er alene regeringen og arbejdsgivernes skyld, at vi har så mange dødsulykker. Et dødsfald er et for meget, og der er noget rivravruskende galt med arbejdsmiljøet, når vi nåede 66 sidste år, siger Peter Poulsen.

Der var 61 registrerede dødsulykker i 2002 ifølge Arbejdstilsynet. Det tal faldt til 47 året efter og 45 i 2004. I 2005 var der 59 registrerede arbejdsulykker, hvor medarbejderen døde, mens tallet steg til 61 i 2006 og altså 66 dødsulykker i 2007.

De mange arbejdsulykker med tragisk udgang skyldes blandt andet, at mange nye er kommet i arbejde - blandt andet i byggebranchen. Det vurderer Jens Vibjerg, arbejdsmarkedspolitisk ordfører for Venstre. Han afviser, at regeringen har forsømt sikkerhed og arbejdsmiljø og derfor har ansvar for de mange dødsulykker.

Metal: Regering skyld i flere dødsulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce