Mere plus fra Plus Pack

Det går på ingen måde op ad bakke for Plus Pack. Overskuddet i 2003 blev på 9,4 millioner kroner. Foto:Jørgen Hansen

Mere plus fra Plus Pack

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EFFEKTIVISERING: Indtjeningen stiger trods svære markeder og omsætningsfald

Plus Pack, hvis kerneområde er fremstilling af fødevareemballager i aluminium og i stigende grad også plast, øger atter sit plus på bundlinjen.

Tre år efter indflytningen i en helt ny fabrik på Energivej i Odense har koncernen med en energisk fokusering og effektivisering generelt styrket sin konkurrenceevne, så der præsteres lønsomhed også i svære markeder.

Samtidig fokuseres på produktudvikling, så en større andel af omsætningen hentes fra nye produkter, der oftest er designet og udviklet til den enkelte kunde.

Matte markeder

Koncernens omsætning faldt sidste år ganske vist med en snes millioner kroner til 673 millioner.

Det skyldes blandt andet et dyk i afsætningen af alubakker til flymad som følge af flyselskabernes internationale krise og øget kinesisk konkurrence over for en af Plus Packs særlige nicheproduktioner, nemlig de små runde aluemballager til fyrfadslys. Der var desuden en generel afmatning på koncernens vigtigste markeder.

Til trods herfor præsterede koncernen en resultatfremgang på lige knap 30 procent.

Årets resultat før skat blev i 2003 på 16,4 millioner kroner mod 12,7 millioner året før. Efter skat blev resultatet på bundlinjen 9,4 millioner kroner.

Det gode resultat er opnået trods en større hensættelse til risiko for tab på et tilgodehavende hos en enkelt kunde og store engangsomkostninger til konsulenter.

Afdrager gæld

Administrerende direktør Steen Haustrup fremhæver, at der sidste år gennemførtes en lang række projekter for at forbedre effektiviteten.

- De har bidraget til, at Plus Pack Gruppen som helhed står godt rustet til at møde fremtidige udfordringer, siger Haustrup.

På baggrund af det gode resultat og den løbende fokusering på effektivitet kunne virksomheden for andet år i træk afdrage 35 millioner kroner på gæld til finansieringsinstitutter.

Ikke bare driften er rationaliseret. Som en del af effektiviseringerne er selskabsstrukturen også ændret. Det danske datterselskab Andersen & Bruun er fusioneret ind i det danske moderselskab, og det schweiziske datterselskab er under likvidation.

Disse dispositioner har baggrund i ønsket om at simplificere og effektivisere forretningsgangene.

Nye initiativer

Jagten på effektivitet fortsætter, og for at styrke den positive udvikling, som specielt det danske moderselskab i Odense er inde i, er der i år på personaleområdet taget nye initiativer, der sigter på at øge den enkelte medarbejders engagement og udvikle de faglige kvalifikationer.

Plus-ledelsen venter for 2004 på ny resultatfremgang.

- Forventningen baserer sig på, at vi i år får den fulde effekt af de effektiviserings- og rationaliseringstiltag, der allerede er iværksat og gennemført i 2003, oplyser Steen Haustrup.

Mere plus fra Plus Pack

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce