Firmaet Artifex, der har leveret 25 mand til det fynske storgartneri PKM i entreprise, er meldt til politi og Skat

Fagforbundet har allerede varslet en konflikt med selskabet i forsøget på at indgå en overenskomst, og nu har 3F i Odense taget endnu et markant skridt i tvisten med selskabet Artifex.

Selskabet er hyret ind til en entreprisekontrakt hos det fynske storgartneri PKM, som siden november har haft mellem 20 og 25 polakker fra Artifex til at arbejde i stikkeriet.

3F valgte onsdag at politianmelde selskabet, fordi der ikke er styr på papirarbejdet i forbindelse med de polske ansattes arbejde her i landet, lyder det fra formand for 3F GOPS Charlotte Vincents Petersen:

- Vi har fået bekræftet vores mistanke om, at polakkernes forhold og registreringer slet ikke er i orden. Det kan vi hverken acceptere som fagforening eller samfund, udtaler hun til Fagbladet 3F.

Som fortalt forleden arbejder de polske ansatte ifølge Fagbladet 3F og 3F GOPS i Odense for 45 kroner i timen, men ifølge organisationen lever Artifex ikke op til de gældende regler.

Ifølge 3F er de polske medarbejdere ikke registreret som arbejdende i Danmark, de har ikke fået cpr-nummer eller er oprettet hos Skat.

Derfor har 3F ikke kun politianmeldt Artifex onsdag eftermiddag, men også henvendt sig om sagen til skattemyndighederne, skriver Fagbladet 3F.

Direktør: Ikke mit bord

Direktør i Artifex Jacob Maare mener ikke, at det er hans ansvar, at firmaets medarbejdere ikke er registreret i Danmark endnu, selv om reglerne kræver det.

- Hvis folkene ikke selv har været på Statsforvaltningen, kan jeg ikke tage mig af det. Jeg bor i udlandet. Jeg kan ikke holde dem i hånden hele tiden, siger han og anslår, at det kun er to-tre personer, som har arbejdet hos PKM over tre måneder, fordi der har været stor udskiftning, siger han til Fagbladet 3F.

Han understreger i øvrigt over for Fagbladet, at han har sendt alle relevante papirer til myndighederne.

- Jeg kan bare sige, at papirerne er sendt ind. Alt er sendt ind, siger Jacob Maare.

Konflikten mellem 3F og firmaet begynder mandag den 14. marts.

Den vil som en såkaldt hovedkonflikt formentlig også komme til at omfatte en LO-sympatikonflikt, som kan ramme selve gartneriet PKM, selv om gartneriet overholder både love og regler om brug af entrepriseaftaler.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
1
3F varsler gartneri-konflikt

3F varsler gartneri-konflikt

98
Fagblad: Polakker får 45 kr i timen på fynsk gartneri

Fagblad: Polakker får 45 kr i timen på fynsk gartneri