Mejerifolk fatter ikke pulverskandalen


Mejerifolk fatter ikke pulverskandalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter Muhammed I og II er Arla Foods igen ramt. Denne gang som en lille spiller på det gigantiske kinesiske marked, hvor ulovligt stof i mælk truer spædbørn.

Mælkepulverskandalen i Kina med tre døde og over 6200 nyresyge børn kunne aldrig ske i Danmark, og både kinesiske og danske mejerifolk har hidtil ikke haft fantasi til at forestille sig, at nogen kunne finde på at tilsætte det ulovlige stof melamin i mælk. Heller ikke i Kina. Det er aldrig sket før og er en ren kriminel handling.

I Danmark tjekkes råmælken til mejeriet ikke for melamin, oplyser afdelingschef Christian Kastrup i Mejeriforeningen.

- Vores analyser er tilrettelagt efter en risikovurdering, og vi vurderer, at melamin ikke udgør nogen som helst risiko i Danmark, siger Christian Kastrup til Ritzau.

Virkeligheden har vist sig at være en anden i Kina. Her startede 5000 inspektører onsdag en nøje granskning af produktion og kontrolpraksis på de 109 kinesiske mejerier, som producerer mælkepulver.

Koncerndirektør Jais Valeur oplyste onsdag, at Arlas danske partner Mengniu i Hohot i Indre Mongoliet siden i lørdags har tjekket råmælken fra landmændene for melamin, da fødevareskandalen var i sin vorden.

- Vi er ikke gået på kompromis i vores Kina-samarbejde og har nøjagtig den samme test af mælk i Kina som i Danmark med ganske få nuanceforskelle. Vi har haft danske konsulenter herude for at sikre, at vi kan levere den ønskede kvalitet, sagde Jais Valeur.

Han sagde, at melamin-sagen ligger uden for hans og alle andre mejerifolks forestillingsevne.

- Jeg har arbejdet på mejerier over hele verden. Jeg har indtil nu aldrig hørt om et mejeri, der har undersøgt mælk for melamin.

Mejerifolk fatter ikke pulverskandalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce