De canadiske partnere havde flere gode grunde til at vælge Danmark og ikke mindst Fyn som deres europæiske brohoved for produktionen af medicinsk cannabis. Det børsnoterede selskab Canopy Growth, der sammen med Danish Cannabis stiftet joint venture-selskabet Spectrum Cannabis, har valgt at investere 100 millioner kroner i produktionen, der skal finde sted i den nordlige del af Odense. Ifølge Lars Thomassen, der er direktør i selskabet, havde canadierne valget mellem Østeuropa og Fyn.

- Lægemiddelstyrelsen er besværlig i Danmark, men omvendt giver det også stor troværdighed ude i verden, at vi kan leve under den kontrol - og så er vi her af samme årsag som Facebook. Energiforsyningen er sikker og stabil, og det er helt afgørende for vores produktion. Endelig er der en hel klynge af gartnerier på Fyn og rundt omkring Odense, så der er også adgang til arbejdskraft, når det handler om at dyrke jorden, siger han.

Inden produktionen for alvor går i gang, skal der bygges ud, og så får de nye gartneriejere også brug for en elektriker, fortæller direktøren.

- I øjeblikket er der 4000 ampere på gartneriet, og jeg vil skyde på at vi skal op på 15.000 ampere, så vi skal bruge sindsygt meget strøm, siger han.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
8
Investerer 100 millioner kroner: Vil lave medicinsk cannabis på Fyn

Investerer 100 millioner kroner: Vil lave medicinsk cannabis på Fyn