Medarbejder fyret: Fynsk firma mærker lockouten

Mælk En Gros sørger normalt for at levere mælk til fynske skoler, men det kan de ikke lige nu på grund af lockouten.
Foto: Peter Leth-Larsen

Medarbejder fyret: Fynsk firma mærker lockouten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To fynske firmaer leverer normalt varer til folkeskolerne. Firmaerne mærker i disse dage konsekvenserne af lockouten.

Lockouten har ramt Anne Elmegaard og hendes mand, som ejer Mælk En Gros i Svendborg, hårdt. De plejer at levere mælk til blandet andet skoler på hele Fyn, men det kan de ikke på grund af lockouten.

- Vi har ikke noget arbejde. Vi har selvfølgelig andre kunder end skolerne, men en stor del af vores omsætning er skolemælken, fortæller Anne Elmegaard.

Mælk En Gros producerer normalt 60-65.000 kvarte liter mælk til de fynske skoler om ugen, og allerede nu kan den tabte fortjeneste mærkes.

- Det giver sig selv, at der ikke er noget arbejde til løsarbejderne. Den ene af vores medarbejdere er sygemeldt, og hvis ikke han havde været det, så var han blevet sagt op, og den anden medarbejder er blevet sagt op. Der er kun mig og min mand tilbage. Vi turde simpelthen ikke andet, siger Anne Elmegaard.

Når firmaet kommer ovenpå igen, regner de dog med at genansatte medarbejderne.

- Vi drosler omkostninger ned alt det, vi overhovedet kan, og så må vi leve af vand og brød, siger Anne Elmegaard og fortsætter.

- Lockouten rører jo ikke kun Kommunernes Landsforening og lærerne. Man tænker måske ikke over, at der er nogle andre erhverv, som kommer til at lidt under for det her.

Vi gør regnskabet op bagefter

Et andet sted på Fyn kan lockouten også mærkes. Skolefrugt leverer normalt frugt til over 250 skoler i hele landet, men det kan de ikke i disse dage.

- Som det er lige nu, betyder lockouten, at vi ikke kommer med frugt, men vi kommer selvfølgelig på de skoler, som ikke er berørt af den, fortæller Kristina Fetteross, som er økonomiansvarlig hos Skolefrugt.

Hun forklarer, at Skolefrugt er underlagt en EU-støtteordning, hvor man får støttekroner til frugten. Men for få dage siden stoppede støtte-pengene fra EU på grund af lockouten, så nu er leveringen af frugt stoppet.

Skolefrugt køber frugt ind uge for uge. Det har indtil videre betydet, at de ikke er brændt inde med særlig meget frugt, men ifølge den økonomiansvarlige skyldes det især, at nogle af leverandørerne har hjulpet dem med at tage noget af frugten retur.

Alligevel har lockouten betydning for det odenseanske firma, som hver uge leverer 60.000 stykker frugt til danske skolelever.

- Det er da irriterende, for vi har ruter, der skal køres hver dag. Transporten skal laves om, fordi vi ikke kommer ud på skolerne, så det er lidt af et puslespil at få det til at gå op, siger hun og forklarer, at Skolefrugt afventer, hvad der sker med lockouten, før de kan fastlægge et økonomisk tab.

- Forældrene har betalt forud for den her periode. Nu må vi se, hvor lang tid lockouten varer, og så vil vi gøre regnskabet op bagefter.

Medarbejder fyret: Fynsk firma mærker lockouten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce