Danpilot i Svendborg fik et resultat på 15,6 mio. kroner i første halvår

Der er fremgang i den danske skibsfart, og flere og flere har brug for en lods for at komme sikkert igennem de snævre og trafikerede danske farvande.

Det mærker de i det svendborgensiske firma Danpilot, der bedriver lodsvirksomhed i hele landet.

Omsætningen steg i første halvår af 2014 med 15 millioner kroner sammenlignet med sidste år, og det statsejede - men selvstændige - selskab omsatte i alt for 198 mio. kroner.

Resultatet før skat lød på 15,6 mio. kroner - en forbedring på 4,6 mio. sammenlignet med sidste år.

Ifølge adm. direktør Lars Ahrendsen skyldes det gode resultat bl.a., at Danpilot har forbedret sin kapacitetsudnyttelse og dermed øget sin effektivitet.

- Danpilot er naturligvis begunstiget af, at der generelt er fremgang i skibsfarten, og dermed, at flere tager lods. Foreløbig har vi kunnet absorbere aktivitetsstigningen - ikke mindst ved en meget stor indsats fra vores medarbejdere - og da vi samtidig hele tiden bliver bedre til at optimere ressourceanvendelsen, har vi øget vores effektivitet, siger Lars S. Ahrendtsen til Maritime Danmark.

Flåde på 34 lodsbåde

Der har været aktivitets- og omsætningsmæssig vækst på begge Danpilots hovedforretningsområder - gennemsejlingslodsninger og regionallodsninger.

Danpilot er en selvstændig offentlig virksomhed med egen bestyrelse under Erhvervs- og Vækstministeriet.

Lodsselskabet varetager den statslige lodsvirksomhed gennem danske farvande fra enhver destination i Danmark til alle havne i Østersøen og kan som den eneste full-service-udbyder i Danmark tilbyde lodservice til alle danske havne.

Danpilots flåde omfatter 34 moderne lodsbåde, der sørger for at transportere lodser fra de 22 lodsstationer til kundernes skibe.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
11
18:00 Direktør havde for travlt til at betale skat

18:00 Direktør havde for travlt til at betale skat

Focus IT styres af medarbejderne selv

Focus IT styres af medarbejderne selv

MadMarked: Åbner butik i Svendborg