Masser af affald: Marius Pedersen sætter rekord igen

Marius Pedersen er blevet bedre til at fokusere på den lønsomme del af forretningen. Arkivfoto: Marius Pedersen

Masser af affald: Marius Pedersen sætter rekord igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den store fynske renovationsvirksomhed har fået skruet organisationen godt sammen efter nogle skuffende år. For andet år i træk kommer Marius Pedersen med rekordresultat - og det bliver formentlig overgået i år.

Der er penge i affald, og Ferritslev-virksomheden Marius Pedersen er blevet god til at tjene dem. 2017-regnskabet var det bedste nogensinde, men 2018-tallene blev en lille tak bedre. Og meget tyder på, at der bliver endnu en lille fremgang i 2019.

Regnskabet for 2018 er endnu ikke offentliggjort, men koncernchef Simon Clausen fortæller, at det bliver bedre end forrige års.

- Der er tale om en mindre fremgang, men når man tager i betragtning, at 2017 satte rekord, så er det bestemt tilfredsstillende, siger Simon Clausen.

Han er netop udnævnt som administrerende direktør og koncernchef i forbindelse med et stort generationsskifte i koncernen.

I 2017 blev omsætningen tre milliarder kroner, mens overskuddet blev på 358 millioner kroner før skat. Der var 4708 ansatte, heraf 922 i Danmark.

Meget bedre i Danmark

Som sædvanlig er væksten kraftigst i virksomhedens selskaber i Tjekkiet og Slovakiet.

- De to lande har ganske enkelt mere gang i økonomien, og derfor vokser vi også mere der, siger direktøren.

Den danske afdeling har i flere år klaret sig utilfredsstillende, men den tid er forbi. I 2016 gennemførte virksomheden en større omlægning, og den har virket.

- Vi rationaliserede og skar ned, men samtidig investerede vi, så vi fik de rigtige folk på de rigtige steder, det rigtige maskineri og lastbiler, de rigtige ejendomme. Vi fik satset på de lønsomme dele af forretningen og skar andet væk. Den slags tager tid, men nu virker det, og vi kan se, at vi gjorde det rigtige, siger Simon Clausen.

Ifølge direktøren har virksomheden nu en god basis for at vokse - både ved egen kraft og gennem opkøb. Lige nu er der ingen forhandlinger om køb af andre virksomheder, men den slags kan hurtigt opstå ud af det blå, og så er Marius Pedersen klar. Virksomheden er den største på markedet, men to store konkurrenter, Reconor og RGS Nordic, er også interesserede købere, når virksomheder kommer til salg.

Set under ét, er Marius Pedersens største konkurrent de kommunale renovationsselskaber, og trods mange års bearbejdning er der ingen tegn på, at de offentlige selskaber afgiver opgaver.

- Det kan svinge fra kommune til kommune, men set under ét er der ingen udvikling på det område, siger Simon Clausen.

Masser af affald: Marius Pedersen sætter rekord igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce